1972 Honda 600 Coupe Specs

Etter sin utrolige suksess med motorsykkel produksjon, Japan Honda kapitalisert på sykkel teknologi i produksjonen av sin første bil, "S" -serien roadster i 1963. I 1969, en 600 sedan-modellen ble sendt til USA --- en liten, grunnleggende bil omtrent samme størrelse som dagens Mini. Honda snart introduserte 600 Coupe, i håp om å tiltrekke seg de som ønsker en mer sportslig modell. Honda trakk coupe etter 1972 på grunn av stramme utslippskrav og lav appell, og erstattet den med en helt ny Honda Civic.

Motor

Kupé er drevet av en fire-takter, luftkjølt motor som legger ut 36 hestekrefter ved 6000 rpm. Den leverer 31,8 fot-pounds av dreiemoment ved 4000 rpm. Det er to ventiler per sylinder, med en enkel overliggende kamaksler. Den boring og slaglengde er 2,91 og 2,74 inches, noe som gjør de fortrengnings 36,4 kubikk inches. Kompresjonsforholdet er 8,5: 1. Den har en fire-trinns manuell girkasse. Forgasseren er en Keihin variabel venturi.

Opptreden

Med en egenvekt på 1,312 pounds og lager Dunlop 145 SR10 radialdekk, sin 0-til-60 tiden er 23,6 sekunder, og det krever 137,7 fot til brems fra 60 til 0, ifølge Road & Track er september 1972 utgaven. Fabrikken hevder en toppfart på 78 km / h, men på grunn av mangel på støy isolasjon motoren lyden er høyt på denne hastigheten. Styringen er tannstang, har en 32,2-fots snu diameter og krever 3,1 omdreininger-lås. Drivstofforbruket er 39,8 mpg.

Konstruksjon

Dette front-wheel-drive, har tre-dørs kombikupé en kompakt drivenhet kombinerer motor, girkasse og differensial enhet i ett stykke med en felles veivhuset. Forhjulsopphenget benytter en modifisert MacPherson spankulere på toppen og to parallelle armer på bunnen. Bakhjulsopphenget har solid bjelke, semi-elliptiske fjærer og tube sjokk. Den har en solid unibody konstruksjon, en 6,9-liters bensintank, en akselavstand på 78,7 inches og er 122,8 inches lang. Bremsene foran er power servo bistå plater og bakbremsene er trommer.

Interiør

Instrumenter panelet er sparsom, men det har en turteller, speedometer og en bensinmåler. Den manuelle skift håndtaket kommer ut fra under dashbordet, til høyre for rattet, og bruker standard "H" mønster for skiftende, men omvendt er en vri til venstre og ned. Interiøret er romslig for en coupe og vil sete fire, til baksetene folding ned tjene mer bagasjeplass. Det er en indre lys på taket samt en svivel spotlight.