1969 Karmann Ghia Specs

Den Karmann-Ghia Volkswagen representerer begge ender av forholdet mellom bilen og samfunn. På den ene siden, Volkswagen gjør billige, slitesterke biler for massene. På den andre, Karmann-Ghia håndverk håndlaget, utsøkte bilkarosserier. Sett sammen og Volkswagen Karmann-Ghia ruller av samlebåndet.

Det grunnleggende

Bilen måler 163 inches fra støtfanger til støtfanger, 64,3-inches bred og 52-inches høy. Den veier 1,852 lbs. Volkswagen brukte sin enkleste motor, ramme og kjører utstyr fra sin mest grunnleggende bil, den Type 1. Motoren har fire sylindre, er horisontalt motarbeidet og luftkjølt, med støtstenger og to ventiler per sylinder. Det fortrenger 1,493 kubikkcentimeter og produserer 53 hestekrefter ved 4200 rpm og 78 ft-lbs. dreiemoment på 2000 rpm. Drivstoff / luft-blandingen føres gjennom en Solex en-forgasser. Motoren skyver Ghia 0-60 i 27 grasiøs, men smertefull langsom sekunder. Det har blitt sagt at dersom en bil ser like bra ut som den Ghia, bør det gå i rolig tempo slik at folk kan se på det.

Historie

I 1955, Heinz Nordoff, leder av Volkswagen, akseptert et forslag fra Wilhelm Karmann, leder av GmbH Coachworks, og Ghia, en bil kropp designer og produsent, for å sette den ydmyke Type 1 Volkswagen ramme og motor sammen med en hånd-bygget kropp laget av Karmann og Ghia. Volkswagen produsert og solgt det i USA fra 1955 til 1974. Karmann-Ghia laget nesten ingen endringer under hele eksistensen av bilen, endre bare hode- og baklykter, støtfanger og sideventilasjonsdysene. Volkswagen solgte 340.000 coupes og 81.000 cabrioleter i denne perioden.

Den ekstraordinære Body

Karmann-Ghia gjorde ikke mer enn 120 karosserier i døgnet. Hver og en nødvendig menneskehender å forme fendere, hette og dørkarmer og sveise dem sammen. Frontruten og bak dekk kreves 16 arbeideren bruker flytende engelsk tinn og en Bøkeskogen hånd-verktøy for å fullføre. Karmann-Ghia malt hver ferdig kroppen med sinkfosfat korrosjonshindrende maling så dyppet hele bilen i mer anti-korrosjon maling for å sørge for at alle overflater ble dekket. Selskapet sprayet en underull over bilens pan før hånd-sprøyting et tredje lag med maling på undersiden. Det fulgte med et lag med farge-baserte primer og en emalje farger pels for hele bilen. Bilene ble bakt fire ganger og hånd-slipt tre ganger før de ble ansett som skikket til å slippe. Hånden polstret, hånd-montert og håndsydde topper for cabrioleter tok to menn fire timer hver.

Mekanisk Endringer i 1969

Volkswagen tilbudt en automatisk girstangen i 1969. Pinnen var i vanlig posisjon, men det var ingen clutchpedal. Når føreren rørt pinnen, var clutchen automatisk kobles ut; sjåføren valgte et annet gir og clutch engasjert så snart føreren tok hånden vekk fra pinnen. Volkswagen tilbyr ikke en tradisjonell automatisk. Volkswagens brukte en enkel sving aksel til 1969. En swing aksel dreies opp og ned med differensial som dreiepunkt. Den ble erstattet med dobbel-leddet bakaksel og semi-etterfølgende armene i mye det samme geometri som moderne biler.