Washington State Krav til kjettinger

Washington State Krav til kjettinger


The Washington State Department of Transportation (DOT) råder deg til å sette av ekstra tid til å nå dine mål under dårlig vær, spesielt hvis du kanskje må slutte å sette kjettinger på dekkene. Washington & # 039; s dekk-kjede loven skiller mellom kjøretøy med totalvekt (GVWR) større enn eller under 10.000. Under bestemte måneder, høy høyde fjelloverganger og enkelte nasjonalparker har strengere krav enn de som pålegges i andre deler av staten, så det & # 039; s viktig å ta hensyn til tegn og værvarsler.

kommersielle Kjøretøy

Washington & # 039; s dekk-kjede bruk krav til lastebiler er bestemt og komplisert, ifølge Smart Trucking Jobs nettsted. Antall kjettinger truckers er pålagt å bære avhenger av antall drivaksler og lastebiler må bære kjettinger fra 1 november til 1 april på visse Washington ruter.

Når trafikkstyrings skilt merket "kjeder som kreves" er lagt ut ved Washington State DOT, det & # 039; s ulovlig for alle kjøretøy eller vogntog med en 10.000 GVWR å gå inn i kontrollert område uten å ha kjettinger montert på sine dekk. Unnlatelse av å installere kjettinger kan føre til bøter og til og med ulykker på isete eller snødekte veier.

standard Kjøretøy

Traction rådgivning veiskilt la sjåførene vet kravene for trekkraft dekk og kjettinger. Kjeder er nødvendig i ekstreme værforhold, som definert av Washington State DOT og Washington State Patrol krever at alle kjøretøy for å kjede sine dekk for sikkerhet på enkelte veier og fjelloverganger. Kjettinger kommer i mange varianter, for eksempel kabel kjettinger som har stige-type kjede forsamlinger og link kjettinger som består av minst to kjede looper, en på hver side av dekket, som er forbundet med metallkjeder på tvers av dekkets slitebane . Kjettinger må oppfylle nasjonale og statlige standarder, detaljene som kan finnes i Washington State legislature & # 039; s standarder for kjettinger (WAC 204-24-020).

Firehjulstrekk kjøretøy

Unntak fra Washington & # 039; s chain er laget for alle firehjulsdrevne biler. Når "kjeder som kreves" tegn er skrevet, all-wheel drive biler er fritatt så lenge alle hjul er i gir og utstyrt med godkjente trekkraft enheter, forutsatt at kjettinger for minst ett sett med dekk fraktes i kjøretøyet. Washington State Patrol kan kreve kjettinger på alle hjul kjøretøy hvis værforholdene er alvorlig nok til å kreve deres bruk.