Virkningene av Resistance ubalanse på elektriske motorer

Virkningene av Resistance ubalanse på elektriske motorer


Du trenger ikke å være en vitenskaps å fortelle, eller lukter, når en bilmotor er for varmt for sitt eget beste. Når temperaturlampen tennes, drivere vurdere årsaken. Hvis du ikke er elektrisk tilbøyelig, kan du ikke innse at motoren strømforsyning kan ha blitt "ubalansert". Enkelt sagt, kan den sikre distribusjon av kraft har falt ut av normal kalibrering på ett av tre spenningskretser. Selv om effekten av dette ser skummelt, er "ubalanse" forårsaket av en enkel ubalanse i elektrisitetsledning.

Tre-fase-spenning Interaksjon

Virkningene av Resistance ubalanse på elektriske motorer

"Ubalanse": når ett element i en tre-fase motor misfires med mer enn 1 prosent.

Induksjon effektfordeling er skapt av interaksjonen mellom tre forskjellige elektriske strømmer, som, som i 2011, ikke kan være helt "balansert". Faktisk, arbeider motoren induksjon på den samlede kalibrering av de tre spenninger for å frembringe og fordele motorkraften. Ifølge National Electrical Manufacturers Association (NEMA), oppstår "ubalanse" når spenningen produsert i noen av de tre strømmene varierer med mer enn 1 prosent av gjennomsnittet. Hvis hver fase gir 462, 463 og 455 volt, for eksempel, er den gjennomsnittlige 460 volt. Hvis noen av de tre linjene avvike utover maksimalt tillatt av kretsens 460-volt gjennomsnitt, blir motorens strømforsyningen "ubalansert".

Årsakene til misfired Spenning

Virkningene av Resistance ubalanse på elektriske motorer

Hvis en del av prosess misfires, går spenning på villspor.

Motor ubalanse kan spores tilbake til tre mulige kilder: den ledningsnett, motoren bolig eller selve motoren. En av de tre komponentene kan ha produsert spenning utover en prosent av gjennomsnittet for kretsen. V_Ubalanse kan også destabilisere en tre-fase-system på grunn av en fluktuasjon i motorens energibelastning. Enkelt sagt, kan motoren har produsert for lite eller for mye generell elektrisitet. Defekter i strømkretsen tilkoblinger, motor kontakter eller rotor og statorviklingene kan alle føre til uregelmessig elektrisk impedans mellom fasene. Noen ganger vil en blåst sikring gjør det.

Umiddelbar Effekter

Virkningene av Resistance ubalanse på elektriske motorer

En enkel feil kan starte en kjedereaksjon av umiddelbar innvirkning på en motor.

Ifølge NEMA, kan en prosent ubalanse overbelaste motoren strøm med 6 prosent til 10 prosent. Dette er fordi ubalanse har skapt økt strøm og økt motstand. Motoren fungerer mye hardere til sterkt redusert effektivitet. Som elektrisk overbelastning intensiveres, har varme en dominoeffekt på motoren. Selv om det er teknisk mulig for en motor for å holde i gang, er som å kjøre på lånt tid. På sitt verste, kan ubalansen forårsake en av motorens tre elektriske strømmer til å mislykkes.

varige effekter

Virkningene av Resistance ubalanse på elektriske motorer

Når det ikke kan «stå opp og gå," motoren kan bare pakke den inn.

Motoren som brenner dobbelt så lyse med ubalanse er svært sannsynlig å brenne ut før sin tid. Nåværende ubalanse skaper så mye varme som motor isolasjon kan bryte ned og skade motoren. En motor så mangler i tilstrekkelig strømforsyning kan ikke treffe sin normale dreiemoment, eller kan bare stoppe helt. Den gode nyheten for forbrukerne er teknologi: Nyere biler er designet for å oppdage elektrisk faseubalanse før slik wonky energidistribusjon fører til bilkjøring katastrofe.