Ulemper av Automotive Telematikk

Automotive telematikk er ideen om å integrere en bil så fullstendig som mulig. Automotive telematikk inkluderer å sette mobiltjenester, GPS-systemer, vær skjermer, og dusinvis av andre teknologiske ideer inn i en bil for å tjene alle mulige behov for en sjåfør. Selv om disse er en god idé i teorien, det er ulemper for en helt integrert, teknologisk kjøretøy.

Koste

Automotive telematikk legge mye av verdi til bilen din, men de er også svært kostbart. GPS-systemer, mobiltelefon integrasjon og automatisert texting må kjøpes i sin grunnform, og deretter installeres i bilen av erfarne techs. Selv om du har muligheten til å installere systemene selv, kan bilindustrien telematikk fortsatt bli veldig dyrt når du legger mer og mer av dem i bilen for en mer komplett og praktisk kjøreopplevelse.

sporing

En ulempe med bilindustrien telematikk er at de gjør bilen lettere å spore. Dette er noe av et tveegget sverd skjønt. I tilfelle at bilen er stjålet, ville du vil at det skal være lettere å finne, spesielt hvis du bare kunne spore hvor det er via GPS chip som du har inni den. Men det betyr også at du gir opp mye av personvernet ved å gjøre deg selv sporbar. Det er en vurdering som du bør tenke på, siden det kan være en stor press på personvernet.

funksjonalitet

Mens mange automotive telematikk er gode investeringer, bør du være sikker på at du vet hvor godt den aktuelle enheten skal fungere. Å ha en hands free mobiltelefon dialer og høyttaleren er flott, men hvis du bor og kjører i et mobiltelefon døde sonen som ikke kommer til å være svært nyttig. Hvis du er i høyfjellet eller andre områder hvor miljøet kan blokkere GPS-mottaker signal, kan du være uten en fungerende veiledning system. Hvis du kommer til å avhenge av telematikk for mye, kan du bli strandet når de ikke fungerer.

Distraksjon

En annen ulempe med bilindustrien telematikk er at de tar oppmerksomheten bort fra veien. Hvis du forsøker å kjøre trygt mens du snakker i telefonen (handsfree eller ikke), snikende blikk på GPS, og prøver å se på veien samtidig, kan oppmerksomheten bli så splittet at du er mye mer sannsynlig å komme inn i en ulykke.