Superleggera Vs. Ducati 1098

Superleggera Vs. Ducati 1098


Når du tenker på en rase, er en bil kontra en motorsykkel ikke noe som vanligvis dukker i hodet ditt, selv om at rase er mellom Lamborghini Gallardo Superleggera og Ducati 1098 Superbike. Ta to fullblodshester fra ulike typer kjøretøy og hva skjer? La oss ta en titt på ytelsen og kraften i to, og du kan bestemme selv.

Lamborghini Gallardo Superleggera

Lamborghini Gallardo Superleggera (eller på engelsk, super-lys) er ikke den typiske Gallardo. Først introdusert i 2007, er det Superleggera en lettere og raskere versjon av sin bror Gallardo. Veiing i 220 kg. lettere enn en standard Gallardo og bruker samme V10, men med en produksjon på 530hp, er Gallardo Superleggera en kraft å regne med. De fleste av de modifikasjoner for å redusere vekten kommer i form av karbonfiber deler. Side-view speil er laget av karbonfiber, som er sportsseter, interiør dørpaneler, bakre diffuser under skuffen, sentral tunnel og motordekselet.

Ducati 1098

Å vinne ikke bare best i klassen for Superbike kategorien, men også den beste samlede motorsykkel utforming i 2006 av Motorcycle Design Association, Ducati 1098 er en street-legal sykkel med hjertet av en racer. Ved hjelp av Ducati L-Twin sylinder, fire ventiler per sylinder, Desmodromic, væskekjølt motor, har denne sykkelen en maksimal hestekrefter fra 160 hk @ 9750rpm.

Tallene på papir

På papiret skulle man anta at Ducati ville slå Lamborghini uten å svette. Tross alt, er 1098 ikke noe mer enn en motor med to hjul og en rytter, mens Superleggera har CD, navigasjon, klimaanlegg og en ekstra 2,800lbs vekt å slepe rundt. Men tall på papir og reelle forholdene er to separate saker. Hvis du bare vurdere 0 til 60 ganger for hvert kjøretøy, vinner Ducati. 1098 vil gjøre sprint til 60 på under 3,0 sekunder (produsenter og magasiner ikke registrerer 0 til 60 ganger for høy ytelse motorsykler lenger, som det er irrelevant siden de fleste ryttere ikke skal kjøre i en rett linje) mens Superleggera gjør den i 3,8 sekunder. Toppfart for Lamborghini er 195mph, mens Ducati er begrenset til 180mph.

Real-verden Scenario

Ta en titt på Youtube video med et kappløp mellom Lamborghini Gallardo Superleggera Vs. Ducati 1098 fra den populære TV-serien "femte Gear". Du kan se en slalom kjøre mellom de to, en bremsetest og også en rase rundt banen for å se hvilken av disse to dyrene vil vinne.

Konklusjon

Begge disse bilene er pedigreed i sine respektive riker; Men kanskje den fordelen må gå til Lamborghini Gallardo Superleggera. Med det, ikke bare har du raffinement, kraft, håndtering og skjønnhet, men du får også sikkerhet. Du får også koppholdere, en radio, klimaanlegg og en liten koffert for en rask helgetur. Hvis prislappen ikke skremme deg av, så kanskje vi har en vinner.