Slik tester en mobiltelefon batteri med et multimeter

Slik tester en mobiltelefon batteri med et multimeter


For mange av oss, våre mobiltelefoner er en integrert del av vårt daglige liv. De er ofte vår primære kilde til kommunikasjon, og med musikk og video spille evner så vel som Internett-tilgang, kan de også brukes som vår borte fra hjemmet underholdning. Av disse grunner, kan det være en katastrofe hvis du drar hjemmefra med en mobiltelefon batteri som er omtrent dødt. Jada, sier batteriindikatoren det er halvfull, men akkurat hvor mye juice betyr det egentlig ha? Her er hvordan du kan teste en mobiltelefon batteri med et multimeter slik at du vet sikkert.

Bruksanvisning

1 Slå av mobiltelefonen din og åpne opp batterirommet.

2 Slik tester en mobiltelefon batteri med et multimeter

Ta ut batteriet og sette det ned på et flatt underlag slik at terminalene er vendt mot deg.

3 Identifiser de to terminalene på batteriet som er merket med en "+" og en "-" tegn. Deretter ser på batteriets etiketten for å finne ut hvor mye spenning det er vurdert til. For eksempel, på batteriet avbildet, er spenningen vurdert til 3,7 VDC, eller ca. 4 volt likestrøm. 4 Slik tester en mobiltelefon batteri med et multimeter


Drei hjulet på det digitale multimeter slik at den er satt til å lese DC volt. Dette er angitt med bokstaven "V" med både faste og stiplede linjer over den.

5 Slik tester en mobiltelefon batteri med et multimeter


Trykk på tuppen av den røde proben til terminalen merket "+". Oppbevar dem i kontakt mens du trykker på tuppen av den svarte sonden til terminalen merket "-".

6 Slik tester en mobiltelefon batteri med et multimeter


Sjekk den digitale lesing på din multimeter for å se hvor mye lader batteriet har. I dette tilfellet, har batteriet en 4 volt DC kostnad. Det er fulladet.