Slik tester Diesel Smoke

Slik tester Diesel Smoke


Testing diesel røyken blir ansett som den eneste pålitelige kilden for å måle nivået av utslipp fra en dieselmotor. I enkelte stater som California og i mange land i EU, er dieselrøyktester kreves årlig av alle biler drevet av diesel. Hvis du ikke bor på et sted som krever en slik testing, kan du utføre slik testing på egen hånd, men det vil innebære en betydelig investering på ca $ 2000 til $ 5000, som i 2010, for en kalibrert diesel røyk meter.

Bruksanvisning

1 Gjennomgå vedlikehold poster og sørge for at bilen du tester har fått riktig, planlagt vedlikehold og motoren ikke har noen store problemer. Hvis du ikke kan bekrefte fra vedlikehold poster at bilen har fått riktig vedlikehold, bør du ikke gå videre med diesel røyk test som testen potensielt kan føre til skade på motoren.

2 Sjekk eksossystemet for å sikre at det ikke er noen skade. Bruk en lommelykt og komme under bilen for å inspisere eksosrørene for betydelig rust og hull i systemet. Hvis eksos har betydelig skadet, vil testen ikke gi nøyaktige resultater. Ikke gå videre. Forsikre deg om at kjøretøyet har ingen tilbehør hindrer deg fra å sette sonden av diesel røyk meter inn i halen av eksosrøret.

3 Akselerere motoren på bilen fra tomgang til guvernør hastighet og la av gassen. Ikke holde bilen i lengre tid på guvernøren hastighet. Bare rev motoren til du hører det nå guvernør hastighet (når motoren begynner å rase) og la av gassen.

4 Sette sonden av diesel røyk meter inn i åpningen av bilens eksosrøret for å utføre testen. Hvis du er usikker på hvordan du skal lese din diesel røyk meter eller er usikker på hvordan det fungerer, må du se i brukerhåndboken som produktene variere betydelig.

5 Gjenta trinn 3 og 4 opp til maksimalt seks ganger, og ta et gjennomsnitt av alle seks målinger for å bekrefte utslippsnivået for dieselmotoren.

Hint

  • Sørg for at du varme opp motoren før du begynner røyken test; dette vil gi resultater som er mer nøyaktig, og vil bidra til å forhindre skade på motoren.
  • Hvis du har mye røyk som kommer fra eksosrøret, spesielt til det punktet røyken tilslører synet ditt, bør du ikke utføre testen. Du bør søke profesjonell hjelp fra en kvalifisert automotive tekniker, da det er et problem med motoren eller drivstoffsystemet.