Slik spiller en DVD Ikke i din region

Slik spiller en DVD Ikke i din region


De fleste DVD-er laget for å bare fungere på DVD-spillere i land eller regioner, hvor de er laget. Det er åtte forskjellige soneinnstillinger inkludert Region 1, som er for USA og Canada, og Region 4, som er for Mexico og Sør-Amerika (se referanser).

For å se på en DVD som ikke er fra din region kan du enten bruke Internett til å finne en kode som er spesifikk for DVD-spilleren for å gjøre spilleren region-fri, eller du kan spille av DVD på datamaskinen.

Bruksanvisning

Å gjøre en DVD-spiller Region-free

1 Besøk nettsidene Multi-Region.net eller DVDExploder.com. Begge nettstedene har lister med fabrikater og modeller av DVD-spillere laget av en rekke merker, blant annet Sony, Philips og Panasonic. Bla gjennom listene til du finner merke og modell av DVD-spiller du eier og klikker på den.

2 Skriv ned eller skrive ut instruksjonene at nettstedet gir du på hvordan du gjør din DVD-spilleren sonefri. Skrive ned eller skrive ut retninger, slik at du kan ta dem over til DVD-spilleren og lese dem trinn-for-trinn vil bidra til å sikre at du følger instruksjonene riktig, spesielt hvis DVD-spilleren er ikke i nærheten eller i samme rom som din computer. Ved hjelp av DVD-spilleren og spillerens fjernkontroll, utføre instruksjonene som du skrev ned.

3 Sett en DVD fra en annen region i DVD-spilleren og trykk på "Play" -knappen når DVD fullt lass. DVD-spilleren skal nå være sonefri, og du bør være i stand til å se DVD fra hvor som helst i verden.

Avspilling av DVD på din datamaskin

4 Sett inn DVD fra en annen sone i DVD-stasjonen på din PC eller Mac. De fleste nyere datamaskiner leveres med evne til å spille av DVDer fra en region, mens de fleste eldre datamaskiner er satt til å bare spille av DVDer i en viss. For å se om datamaskinen ble gjort med evne til å automatisk spille av DVDer fra alle regioner, åpne opp din foretrukne media player, som Real Player, og klikk på "Play" -knappen. Hvis datamaskinen ble gjort med evne til å automatisk spille av DVDer fra en region vil det spille DVD nå. Hvis ikke, vil et vindu dukke opp med en melding om at datamaskinen ikke kan spille av DVD, samt et tilbud om å endre soneinnstillingene. Klikk på "OK" -knappen for å åpne soneinnstillingene DVD datamaskinens.

5 Klikk på "DVD Region" -kategorien på PCen og velg landet eller regionen hvor DVD-er fra. Klikk "OK" når du har gjort ditt valg. På en Mac, vil du se en liste over områder som du kan bytte datamaskinen til. Klikk på den regionen du ønsker og deretter trykke "Enter" på tastaturet.

6 Åpne din foretrukne mediespilleren igjen og trykk "Play". DVD skal nå spille.

Hint

  • Du kan bare endre soneinnstillingene på datamaskinen opp til fire ganger for PC og opptil fem ganger på Mac før maskinen låser regionen permanent. Hold styr på hvor mange ganger du vil endre soneinnstillingene før datamaskinen går tom for muligheter til å endre det. Dette kan bøtes på med tredjepartsprogrammer allment tilgjengelig på nettet, men være oppmerksom. Film tillater ikke kopiering av DVD-er.