Slik reparerer maling chips og riper

Slik reparerer maling chips og riper


Det er veldig lett å skaffe maling chips eller riper på en bil, og det er best å ivareta dem før rust setter inn, siden når en bil begynner å ruste det er vanskelig å arrestere rusting handling. Fikse maling chips og riper krever litt dyktighet så det er best å øve på noen del av bilen som ikke er synlig.

Bruksanvisning

1 Slik reparerer maling chips og riper

Vask bilen først.

Vask bilen og sørg for at det er helt tørt før du begynner å reparere maling chips eller riper.

2 Slik reparerer maling chips og riper

Maling koder er ofte funnet i døren jam.

Se inni døren syltetøy eller i hanskerommet for å finne fargekoden til bilen din. Ta denne koden til forhandler og kjøpe en flaske med touch-up maling.

3 Slik reparerer maling chips og riper

Bruk en blyant viskelær å rense området for noen rust.

Rens chipped eller ripete område med et organisk rengjøringsmiddel eller et avfettingsmiddel. Enhver rust bør bli slått med en ren blyant viskelær.

4 Hvis det er en stor brikke, må du forsiktig sand området med fint sandpapir. Ved sliping er ferdig, tørk slipes sted med litt rensevæske eller en fille for å sørge for at det er renset for støv. La området tørt.

5 Slik reparerer maling chips og riper

Bruk en tannpirker til å bruke primer.

Dypp en tannpirker inn i primer og forsiktig glatt den over chip eller scratch. La hver chip eller scratch tørke i minst to timer før du påfører en annen fin lag med primer. Påfør så mange strøk som nødvendig inntil metallet under er helt dekket, venter to timer mellom hvert strøk. Bruk en ren tannpirker hver gang du påfører primer.

6 Rist eller bland touch-up eller matchende farge maling godt og hell litt inn i en liten plastkopp eller container. Dette gjør det enklere å få tilgang til maling.

7 Male over ripe eller chip med en ren tannpirker. Det er viktig å bruke svært lite maling og å bruke en ren tannpirker hver gang du ønsker å laste malingen. Etter hvert tynn søknad, la malingen tørke i et par timer. Påfør så mange ganger som nødvendig for depresjon som skal fylles. Sørg alltid for å vente to timer mellom hvert strøk.

8 Når fordypningen er fylt helt, la malingen tørke grundig i minst en uke.

9 Forsiktig voks eller polish bilen.

Hint

  • Ikke rush, og sørge for at hver priming og maling strøk påføres tynt.