Slik konverterer vekselstrøm til likestrøm

Slik konverterer vekselstrøm til likestrøm


I 1975, Robert Mammano, som da jobbet for Silicon General Company, oppfant regulerer pulsbredde modulator (PWM) integrert krets chip, SG1524. Oppfinnelsen av denne brikken revolusjonert kraftsystemer siden denne brikken tillatt moderne switching strømforsyning som skal opprettes. Før denne tiden, bare lineære strømforsyninger var tilgjengelig, som hadde ingen standardisering og skapte komplekse problemer for oppfinnere og utviklere av alt elektronisk utstyr.

Bruksanvisning

1 Bestem hva du trenger for å drive med likespenning. Hvor kritisk er DC inngangsspenningen på apparatet eller kretsen du trenger for å drive? De fleste elektroniske kretser eller enheter du kjøper har overspenningsvern bygget inn i kretsen. Hvis kretsen krever en 6VDC inngang, kan det akseptable området faktisk være 5 til 8 volt DC. Sjekk med produsentens spesifikasjoner for inngangsspenning.

Hvis du designe din egen krets, og du ønsker å spare penger og tid ved å ikke inkludere overspenningsvern på brettet må du kjøpe en dyrere strømforsyning for å kompensere.

2 Bestem maksimal belastning at kretsen vil kreve å operere. Kraften for strøm til DC strømforsyning må overstige den maksimale DC strømforbruket av kretsen. Beregn den totale belastningen (nåværende) av komponentene på kretsen ved å bestemme den maksimale belastning for hvert element, for eksempel motorer, servoer, motstander, lys, etc. Hvis du kjøper en tidligere produsert krets eller elektronisk enhet, DC last i Amps vil bli identifisert. For å beregne strøm, bruke Ohms lov I = V / R (hvor gjeldende lik spenning delt motstand).

3 Bestem hvilken type strømforsyning du ønsker å bruke, først basert på fysisk form. Det finnes fire hoved fysiske typer AC til DC strømforsyninger. De fysiske typene inkluderer individuelle kretskort, murstein-type veksling strømforsyning, plugger og strømledninger med en AC til DC-adapter boksen (type som brukes for bærbare datamaskiner). Hvis du ønsker å holde elektronikken i en boks, og deretter bruke enten kretskort eller murstein-type veksling strømforsyninger. Hvis du har en mindre elektronisk enhet, eller du trenger for å holde varmen produsert fra strømforsyningen på de elektroniske komponentene, kan du bruke enten støpsel eller en strømledning med en AC til DC-adapter boksen. Velg den fysiske typen strømforsynings ønskelig for prosjektet, basert på følgende kriterier og på pris og tilgjengelighet.

4 Velg strømforsyningen utgangstype fra beslutningsprosesser fra trinn 1 til 4, og vurdere den samlede strøm nøyaktigheten du trenger for elektronikk enhet. Det finnes flere forskjellige AC til DC strømforsyning utdatatyper inkludert ufiltrert (lineær), filtrert (lineær) og regulert (veksling).
Ufiltrerte strømforsyninger er den minst kostbare, men kan også resultere i varierende effekt. Noen kretser har regulering innebygd i design, men andre ikke. Filtrerte strømforsyninger er bedre siden de er laget for å fjerne noe av høyfrekvent støy fra strømutgang. Begge disse typer strømforsyninger er lineær og vil ha en spenning. Vær forsiktig fordi spenning er fullastet. Hvis kretsen ikke er ved hjelp av full strøm, så kan spenningen øker til en mye høyere verdi.
Bytte strømforsyninger er bedre siden en IC bruker pulsbreddemodulering for å regulere utgangsspenningen. Brick typen veksling strømforsyninger som regel enda bedre effekt enn veggplugg og ledning med transformator bytte strømforsyninger. De murstein typen bytte strømforsyninger vil regulere utgangsspenningen under varierende belastning veldig godt.

Hint

  • Hvis strømforsyningen ikke gir nok strøm til kretsen, kan elektronikken i enheten bli skadet.
  • Arbeide med elektrisitet kan være ekstremt farlig og til og med føre til døden. Ta alle nødvendige sikkerhetsforanstaltninger når du arbeider med både AC og DC spenning.