Slik konverterer Old Film til DVD

Konvertering gammel film til DVD er en god idé av flere grunner. Det bevarer filmen i et digitalt format slik at det kan bli bevart for alltid uten tap av kvalitet. Konvertering gammel film til DVD kan du også redigere og manipulere filmbilder. Det er også mer praktisk å se DVDer enn film, siden du kan hoppe over til noe sted i filmen på vilje.

Bruksanvisning

1 Sett opp en film projektor med opptakene du ønsker å konvertere til DVD. Sørg for at projektoren og skjermen er stabile. Bruk et rom som er stille og mørkt siden konverteringsprosessen kan bli rammet av støy og lys.

2 Plasser et videokamera på et stativ ved siden av filmen projektoren. Den beste plasseringen er rett foran og litt under projektoren. Unngå å ta bilder i en vinkel mot skjermen. Påse at videokameraet er ikke i veien for filmen bildet. Bruk videokameraet bildet for å tape så mye av filmen bilde som mulig uten å se grensen.

3 Strekk en ekstern film projektor høyttaler og et eksternt videokamera mikrofon så langt borte fra projektoren som mulig. Ideelt sett bør dette være i et annet rom. Filmprojektorene lage støy som de prosjektet film. Den eksterne høyttaleren og mikrofonen reduserer projektor støy.

4 Spill film på projektoren og trykk på opptaksknappen på videokameraet. Sjekk bilde og lyd på både film projektor og videokamera. Når alle innstillingene er riktige, spole både filmprosjektør og videokamera. Begynn både fra begynnelsen igjen.

5 Forlat rommet. Konvertering gammel film til DVD krever overføring av lyd og bilder gjennom luften. Utenfor støy eller lys i rommet vil bli tatt opp på DVD. Dette kan unngås hvis ingen er der for å forstyrre. Bare sette en timer og komme tilbake når filmen er over.

6 Spol tilbake videobånd av filmen og koble videokameraet til en digital video recorder. Kontroller at kablene er koblet til utgangskontaktene på videokameraet og inngangskontaktene på DVR.

7 Sett inn en tom DVD i DVR. Kontroller at du bruker riktig format. DVR rekord på enten DVD + eller DVD- plater. Disse er forskjellige formater og er ikke utskiftbare. Bruksanvisningen for din DVR vil fortelle deg hvilke du vil kjøpe.

8 Spill videobånd på videokameraet og trykke record på DVR. Dette vil brenne videobåndet du tok av filmen på blank DVD.