Slik installerer en oksygensensor i 4.3L Chevy Truck

Det er vanligvis to oksygensensorer i 4,3 liters motor eksosanlegget på en Chevy lastebil. Den ene er "oppstrøms" sensor plassert på førersiden Y-pipe nær manifolden og den andre "nedstrøms" sensor som ligger midtveis ned passasjersiden nær katalysatoren. Kjøpe en direkte tilpasning erstatning sensor ville bli sterkt anbefales. Det er ikke mye dyrere og det vil spare deg for tid og krefter sliter med å ReWire de universelle etter-markedet sensorer.

Bruksanvisning

Slik installerer en oksygensensor i 4.3L Chevy Truck

1 Kjør Chevy lastebil opp på bilen ramper på et plant underlag og sett den i gir eller park. Slå av motoren og sett på parkeringsbremsen. Plasser et hjul chock bak en av bakhjulene.

2 Grip verktøy, satt på vernebriller, og krype under lastebilen på en creeper hvis du har en.

3 Finn sensoren du er i endring. Fronten en er plassert på førersiden opp i nærheten av manifold og skrudd inn i Y-pipe. Den bakre man ligger på passasjersiden, ned like før katalysatoren.

4 Følg oksygen sensor ledningen til pluggen uttaket. Koble sensorledningen fra selen pluggen. Trykk inn klemmen lås med skrutrekker og skille pluggene.

5 Plasser oksygen sensor ledningen inn i sporet på siden av oksygen sensor kontakten og plasser skralle på enden av kontakten. Prøv å fjerne oksygen sensor. Hvis det er hardnakket fast, fjerne socket og skralle og tenne fakkelen. Oppvarme røret området rundt føleren opp, men ikke varme sensoren også. Når røret området er god og varm (cherry red) fjerne sensoren. Hvis du måtte bruke lommelykt for å trekke ut sensoren, la røret området for å kjøle seg ned før du fortsetter.

6 Skru den nye sensoren i hånd. Du vil merke at den nye sensoren har et tynt lag med anti-seize smøremiddel på den. Ikke tørk dette av. Det vil bidra til fremtidig fjerning og utskifting. Stram tett med skralle og socket, men ikke stram sensoren. Du ønsker ikke å strippe gjengene på sensoren.

7 Sett sensoren tilbake i selen pluggen. Fjern de verktøyene og krype ut fra under bilen.

8 Ta av hjulet chock, slipp parkeringsbremsen, og kjøre den ned av ramper.

Hint

  • Det kan ta flere miles av normal drift for å nullstille "service motoren snart" lyset som ble utløst av oksygensensoren til å begynne med. Hvis etter 100 miles eller så, er lyset fortsatt på, trenger maskinen re-skannet.