Slik installerer en Headliner i en Mercedes 109

Installere en ny headliner i bilen er en enkel måte å bidra til å gjenopprette interiør å like nye tilstand. Over tid headliners kan bli farget, misfarget, og kan samle lukt. Limet som holder stoffet opp også har en tendens til å gi ut etter flere tiår, så sagging er en annen grunn til å kreve erstatning. Siden forrige Mercedes-Benz 109 chassis ble produsert i 1972, er det ikke uvanlig for disse bilene til å kreve en ny headliner på grunn av alder alene.

Bruksanvisning

1 Fjern den gamle headliner hvis det ikke har blitt tatt ut allerede. Bruk et interiør trim verktøy for å forsiktig lirke av de trim stykker som dekker kantene av headliner, samt trim rundt dome lys. Fjern håndtak fra headliner med en skrutrekker. Trekk forsiktig headliner ned fra kantene, tar seg ikke å skade klipp som holder den. Fjern det gjennom en av fordørene.

2 Skrell den gamle headliner av kompet styret og tørk vekk eventuelle gjenværende lim eller skum. Test passe den nye headliner å kontrollere at den er på linje med styret. Coat styret med en spray lim laget spesielt for headliners. Sakte ruller stoffet inn i styret, tar seg ikke å skape noen rynker. La limet tørke før du fortsetter.

3 Plasser headliner inne i bilen, og trykk den inn i taket. Hjelp av en annen person gjør dette trinnet enklere. Når headliner er på plass, gjelder press oppover og vrikke den til du føler klippene ta tak i støtteplate. Knepp trim stykker igjen. Installer håndtak, stramme skruene som holder dem på plass.