Slik installerer du et hjemmekinoanlegg med to subwoofer-høyttalere

Slik installerer du et hjemmekinoanlegg med to subwoofer-høyttalere


Hjemmekinoanlegg med en strømforsynt subwoofer produserer rib-risting lydeffekter som legger realisme til filmer og musikk. I store rom, kan en annen subwoofer være ønsket å fylle ut lyden med tung bass. Det er der kreativiteten kommer inn i bildet. De fleste hjemmekino receivere på lav til middels nivå enden av skalaen pris er vanligvis utstyrt med en dedikert jack for en subwoofer, som bruker en RCA-type lydkabel. Koble to subwoofere krever en ekstra kabel og en Y-adapter for lyd plugger.

Bruksanvisning

1 Koble hjemmekino komponenter ved hjelp av fargekodede kabler på baksiden av hver del av utstyret. For eksempel, de gule, hvite og røde kabler på baksiden av en DVD-spiller kobles til video og venstre og høyre lydkontakter på baksiden av mottakeren, ved hjelp av tilkoblinger merket DVD.

2 Koble hver del av utstyret til sine tilsvarende kontakt som er merket på baksiden av mottakeren. For eksempel CD-lydkabler koble til CD-kontaktene på mottakeren og videospillerens lyd- og videokabler koble til videospiller kontaktene på mottakeren. På denne måten vil mottakeren velgeren og fjernkontrollfunksjoner fungerer komponentene på riktig måte.

3 Sett opp surround høyttalere med venstre og høyre frontkanaler flankerer TV. Fronthøyttalerne bør være minst 5 fot fra hverandre for godt stereo separasjon i lyden. Senterkanalen skal plasseres over eller under TV-en, og bakhøyttalerne kan installeres på stands eller monteres på vegg bak hoved sittegruppe, litt over hodehøyde og slått innover i 45-graders vinkel mot seere.

4 Strip 1/2 tomme av isolasjon fra høyttalerkablene og koble et par ledninger til baksiden av hver høyttaler. Den røde ledningen kobles til rød innlegg på baksiden av høyttaleren ved å løfte plastfjærklemmen for å avdekke et hull for ledningen under. Den andre ledningen setter i det andre hullet på baksiden av høyttaleren.

5 Koble par av høyttalerkablene ett om gangen til baksiden av mottakeren. Arbeide systematisk kan bidra til å unngå ledninger forvirring. For eksempel koble ledninger fra foran til venstre høyttaler først, deretter senterhøyttaleren, høyre fronthøyttaler og til slutt den bakre venstre og høyre høyttaler.

6 Plasser subwoofere i rommet hvor de store høyttalerkabinetter ikke kan komme i veien. Subwoofere produsere en rundstrålende lyd som synes å komme fra overalt i rommet, så fysisk plassering er ikke like viktig som med surround høyttalere.

7 Koble en RCA-kabel inn i "Audio IN" kontakten på baksiden av hver sub, deretter kjøre disse kablene til baksiden av mottakeren.

8 Plugg hver kabel til en kontakt på Y-adapter.

9 Koble RCA pluggen på Y-adapteren til "Subwoofer OUT" kontakten på baksiden av mottakeren.

10 Koble strømkablene for subwoofere og andre hjemmekino komponenter til et overspenningsvern og koble overspenningsvernet til et strømuttak.

Hint

  • Legg et stykke maskeringstape merket med høyttaler eller komponentnavnet rundt hver ledning nær baksiden av forsterkeren. Hvis det er nødvendig å fjerne en del av utstyret eller omorganisere systemet, kobler kablene og ledningene til de riktige kontakter vil bli enklere.
  • Koble fra alt utstyr fra strøm samtidig som lyd- / videotilkoblinger.