Slik fjerner en Keel Guard

Kjølen vakt er en tøff stykke tøy som går langs bunnen av båtens skrog. Sterk lim holder den på plass og i de fleste tilfeller vil du aldri trenger å bytte vakt. Du kan fjerne den med riktig verktøy og litt hardt arbeid. Den viktigste delen av å ta av kjølen vakt er å bevege seg sakte. Hvis du er for hissig, kan du skade overflaten på skroget.

Bruksanvisning

1 Plasser en lastebil med en båthenger på lasterampen (tilhengeren skal være delvis nedsenket med trailer ruller nærmest lastebilen fortsatt synlig over vann). Sakte lede båten på tilbake halvparten av tilhengeren. Hekt kabelen på tilhengeren til øyebolten på forsiden av båten og sveiv kabeltrommel til å trekke båten resten av veien på hengeren (la kabelen på plass for å bidra til å holde båten sikker).

2 Trekk lastet trailer ut av vannet. Tillat skroget av båten tørke i minst 24 timer før du forsøker å fjerne kjølen vakt.

3 Don et par hansker og vernebriller for å beskytte deg selv mot varmen av de verktøyene du bruker. Knyt håret tilbake hvis den henger lavere enn skuldrene.

4 Tar sikte på en varmepistol mot den første foten av kjølen vakt vil fjerne, slik at dysen er 6 inches bort fra overflaten av beskyttelsen. Skru opp varmen på pistolen hvor som helst mellom 350 og 750 grader Fahrenheit og sakte bevege pistolen over en fot lang område. Varm det før kjølen vakt er varmt å ta på og begynner å se litt slakk.

5 Nøye, trykk på kanten av en sparkel mellom båten og på siden av kjølen vakt nøye. Nudge kniven dypere under kjølen vakt og begynne å trekke utover for å lage plass mellom kjølen vakt og båten.

6 Klipp av en-fots delen du fjerner og begynne å jobbe på den andre delen. Du vil merke noen dvelende lim på skroget, men ikke prøv å skrape den bort ennå. Krype under båthenger når det er nødvendig å fjerne de gjenværende kjølen vakt langs bunnen av båten.

7 Vask dvelende lim med aceton. Når aceton løsner tørket lim, forsiktig skrape den bort med en sparkel.

Hint

  • Aldri peke varmepistol på noe du ikke har tenkt å jobbe med. Slå av varmepistol mens den fremdeles er vendt mot elementet du jobbet på og la den avkjøles helt før du håndterer den med bare hendene.