Slik fjerner en Drivaksel på en sending

Drivaksel på et kjøretøy som overfører kraft fra overføringen til hjulene. Den snu handlingen av drivakselen er det som beveger bilen nedover veien. Hvis du hører en klikkelyd fra fronten er det en indikasjon på at drivakselen er sviktende og må skiftes. For å gjøre dette må du fjerne drivakselen fra kjøretøyet. Denne oppgaven krever frakobling ulike deler i fronten.

Bruksanvisning

1 Ta av navet drosje eller deksel som er på midten av hjulet for å avsløre akselmutteren. Lirk hub cap eller dekke med en flat skrutrekker.

2 Plasser pipenøkkel over akselmutteren og vri mot klokken for å løsne mutteren. Bruk breaker bar for ytterligere innflytelse, om nødvendig. Fortsett å løsne mutteren til du kan fjerne det.

3 Sett bilen jekken under rammen nær rattet. Pump bil jack å heve bilen opp fra bakken. Sett en jack stå under en del av rammen. Sakte senke bilen jack å sette bilen på jack stand.

4 Fjern lug nuts fra rattet med en luftkanon eller en lug mutter skiftenøkkel. Ta av hjulet på navet og sett det til side.

5 Finn slottet mutteren som på bunnen av kuleleddet. Trekk splinten fra slottet mutteren med nebbtang. Plasser pipenøkkel over slottet mutteren og vri den mot klokken. Fortsett å vri mot klokken for å fjerne mutteren.

6 Rett kuleleddet verktøyet på søm som er i mellom styringsgruppen knoke og nedre kontroll arm. Slå ballen felles verktøy med hammeren for å skille kuleleddet fra styringsgruppen knoke.

7 Trekk rattet knoke fremover. Separer drivakselen fra styringsgruppen knoke.

8 Plasser lirke bar mellom aksel og overføring saken. Bend på akselen til den løsner fra transmisjonskassen. Fjern drivakselen fra kjøretøyet.

Hint

  • Plasser et stålrør over enden av pipenøkkel hvis du ikke har en breaker bar.