Slik Finn en O2 Sensor for en 2000 Dakota 3.9L Engine

Slik Finn en O2 Sensor for en 2000 Dakota 3.9L Engine


O2 sensorer i din 2000 Dodge Dakota lese prosentandelen av oksygen i eksosen og sende denne informasjonen til lastebiler PCM eller datamaskin. Datamaskinen bruker denne informasjonen og justerer puls bølge av injektorer og luft / drivstoffblandingen for motoren. Med en defekt O2 sensor i systemet, vil motoren begynne å løpe rike og drivstofføkonomi vil falle. Tennplugger kan foul, vil hvile bli grov og motoren vil trolig begynne å stall regelmessig. 2000 Dakota med 3,9-liters motor har fire 02 sensorer.

Bruksanvisning

1 Åpne panseret på Dodge og flytte til passasjersiden av motorrommet. Ser rett ned på siden av motoren der eksosmanifolden boltene til eksosrøret. Man vil se en liten sylindrisk sensor gjenget inn i siden av røret like under manifolden. Det er en av de to "oppstrøms" O2-sensorer. Det er en akkurat som det på førersiden av motoren.

2 Plasser en jekk under fronten av Dakota og løft fronten av bakken. Plasser et sett av bukker under rammen av lastebilen for å støtte det senk kontakten til lastebilen er hviler på tribunen.

3 Skyv eller krype under bilen og flytte til fronten der eksosen kommer ned fra motoren. Like bak krysset der venstre og høyre rør kommer sammen, vil du se en annen O2 sensor tredd inn i toppen av eksosrøret. Det ser ut akkurat som oppstrøms sensorer.

4 Flytt lenger tilbake under lastebilen. Finn katalysator. Finner den endelige O2 sensor like bak katalysatoren, igjen skrudd inn i toppen av eksosrøret.

5 Hev lastebil utenfor bukker med jack og fjerne dem fra under bilen. Senk jack, sette Dakota tilbake på bakken og lukk panseret. Du vet nå hvor alle O2-sensoren er på 2000 Dodge Dakota.