Slik feilsøker Strøm Windows

Mange biler med elektriske vinduer har fordelen av en master kontrollbryter på førersiden som senker eller hever vinduer, og muligens en ekstra bryter som deaktiverer enkelte vindu brytere. Styrekretsen gir en reverserbar motor - og vanligvis et relé - og en sikring eller bryter for hvert vindu krets, i tillegg til den generelle releet og sikringen. Dette oppsettet gjør at andre vinduer for å operere selv når elektriske eller mekaniske problemer deaktivere et av vinduene. Disse trinnene vil hjelpe deg å finne problemet, enten en eller alle de elektriske vinduene i bilen synes sittende fast. Du trenger helt grunnleggende forståelse av elektrisitet eller ønske om å lære grunnleggende feilsøking.

Bruksanvisning

1 Slå på tenningen, men ikke starte motoren. Operere vinduene fra master bryteren. Hvis ingen av vinduene arbeid, sjekk hovedsikringen eller nedtur for hele kraften vinduet krets. Hvis bare én av vinduene er ute av drift, går du til trinn 3.

2 Sjekk hovedkretsen stafetten ved hjelp av en test lys. Hvis spenningen kommer ut av releet, er det en åpen eller kort ved trådmate kraft til de andre bryterne. Hvis ingen spenning kommer ut av releet, å bruke testen lys for å sørge for at spenningen blir nå relé. Hvis spenningen er nå stafetten, må den skiftes. Hvis det ikke er noen spenning nå frem til releet, er det en åpen eller kortslutter ledningen mellom releet og hovedsikringen.

3 Sjekk Sikring eller sikring på virkningsløs vinduet. Hvis sikringen eller sikring er greit, går du til neste trinn. Hvis du kan høre en summende lyd når du trykker på bryteren, men vinduet fungerer ikke, enten motoren er dårlig eller dens girkasse kan ha ødelagte tenner. Gå til trinn 7.

4 Slå på tenningen, men ikke starte motoren. Ved hjelp av et multimeter, sjekk masterstyringen lockout bryteren for kontinuitet. Hvis det ikke er kontinuitet, erstatte lockout bryteren. Med noen bilmodeller kan problemer ved lockout bryteren føre begge bakruter til å mislykkes.

5 Prøv bryteren på virkningsløs vinduet og se etter kontinuitet ved hjelp av et voltmeter. Hvis det ikke er kontinuitet, erstatte bryteren.

6 Sjekk for spenningen på bryteren ved hjelp av en test lys. Dersom spenningen ikke er nå bryteren, er det en åpen eller kort mellom den innkommende ledning og sikringen eller sikring for at kretsstrømmen vinduet.

7 Ta av trim panelet fra virkningsløs vinduet. Sjekk for spenningen på motoren med et kontrollys mens bryteren pressing. Hvis det ikke er noen spenning, er det et kort eller åpen i ledningen mellom bryteren og motoren. Hvis kretsen er utstyrt med et relé, test for spenning nå og kommer ut releet. Kontroller at releet fungerer. Hvis spenningen er nå motoren, går du til neste trinn.

8 Løsner vinduet fra regulatoren og inspisere regulatormekanismen ved å bevege vinduet opp og ned for hånd. Pass på at ingenting begrenser mekanismen. Også inspisere motor girkasse. Bytt ut noen deler som nødvendig.

Hint

  • Kontakt servicehåndboken koblingsskjema for det aktuelle kjøretøyet til å enkelt finne komponenter og identifisere ledninger.
  • Du kan kjøpe en bil service manual på de fleste bildeler butikker eller konsultere en gratis på de fleste offentlige biblioteker.
  • Hvis du har til å nå innen dører, være forsiktig så du ikke skjærer deg eller skade deg selv rundt sheetmetal kantene.
  • Unngå iført et armbåndsur eller hånd smykker mens du arbeider inne i en dør for å hindre kortslutning eller noen annen form for ulykke.