Slik feilsøker Power Brake Booster i en 2001 Dodge Ram 2500

2001 Dodge Ram var det siste produksjonsåret for den redesignede Ram modellserie som først dukket opp i 1994. Den slanke og muskuløse styling utstrålte kraften i en stor rigg, og fortsatt er sporty og elegant. Fra 1994 til 2001 Dodge kontinuerlig forbedret på design, med 2001-modellen år ser en betydelig forbedring i bremsesystemet i 2500 undermodell. Blokkeringsfrie bremser ble standard, det samme gjorde to kalipere på skivebremser foran. Den store brems booster forble i hjertet av systemet. Ram eiere kan enkelt lære å feilsøke strøm brems booster drift selv ved å utføre noen enkle tester.

Bruksanvisning

1 Parker Ram på et plant underlag og la motoren gå på tomgang. Hold ned bremsepedalen med en jevn, lett trykk og slå av motoren. Hold bremsepedalen ned i et minutt eller så, og følger nøye med på eventuelle endringer i plasseringen av bremsepedalen. Hvis du føler pedalen stiger sakte og litt, betyr det at bremsekraft booster ikke holder vakuum (luft lekker inn i booster).

2 Pump bremsepedalen et halvt dusin ganger for å avlaste noen vakuum fortsatt igjen i booster. Nok en gang, trykk på bremsepedalen ned og hold den der med jevn, lett trykk. Start motoren, og vær svært oppmerksom posisjon og føle på bremsepedalen. Bremsepedalen bør slippe ca 1/4 tommers så snart motoren starter, og pedalen følelsen bør endres fra en vanskelig følelse til en litt mykere følelse. Hvis dette ikke skjer, kan det bety at booster lekker og kan ikke holde vakuum, eller det kan bety at vakuumet fra motoren inntak manifold ikke blir riktig overført til booster.

3 La motoren gå på tomgang i noen minutter slik at vakuumet å stabilisere seg i booster. Ikke ta på bremsepedalen i løpet av denne tiden. Slå av motoren og umiddelbart pumpe bremsepedalen én gang. Vær spesielt oppmerksom på hvor bremsepedalen stopper. Pump bremsepedalen noen flere ganger, venter en eller to sekunder mellom hver pumpe. Hver gang ekstra oppmerksom på hvor bremsepedalen stopper. Hvis booster fungerer som den skal, bør bremsepedalen stoppe på et litt høyere posisjon med hver pumpe. Dersom booster ikke holder et vakuum, deretter pedalen vil stoppe ved en høy posisjon på den første eller andre pumpe, og vil stoppe i samme høyde med hver etterfølgende pumpe.

4 Parkere bilen og åpne panseret. Finn bremsekraft booster. Det er en rund, semi-kuppelformet komponent ligger på førersiden av motorrommet, montert på bakveggen i tråd med bremsepedalen inne. Det er et svart gummislange som forbinder forsterkeren til motorens inntaksmanifold. Trace gummislangen tilbake fra booster til inntak manifold tilkobling og koble fra slangen. Dette gjøres ved hjelp av tang for å fjerne festeklipsen og deretter trekke / vrir slangen av tilkoblingen brystvorten. Nå prøver å blåse luft inn i slangen. Hvis booster ventilen fungerer som den skal bør du ikke være i stand til å blåse luft inn i booster. Deretter kan du prøve å suge luft ut av booster. Hvis booster ventilen fungerer som den skal bør du være i stand til å suge en liten mengde luft ut av booster. Hvis du ikke ønsker å få leppene dine skitne, kan du vikle enden av slangen med Saran vikle, eller du kan bruke pære fra en kjøtt Baster stedet for leppene.

5 Koble en brems vakuum test måler til brystvorten på motoren inntaket manifold. Start motoren og la den gå på tomgang i et minutt eller så. Vakuummåleren skal lese 18 til 20 inches av vakuum. Hvis det er mindre, da motoren din trenger en tune-up. Hvis du ikke har et vakuum test måler, og deretter starte motoren og plassere fingeren over forbindelsen brystvorten. Vakuumet bør føle seg fast og sterk.