Slik feilsøker Oil Pump Problemer

Slik feilsøker Oil Pump Problemer


Oljepumper sirkulere flyten av olje smøremiddel gjennom motorveier. Olje reiser opp gjennom en sump pickup på bunnen av bunnpannen, inn gjennom et filter. Pumpen sender oljen gjennom de ulike hoved veivaksel og tilkobling stang tidsskrifter. Det skal nå opp til toppen av motoren under trykk, hvor ventilspindlene, kamaksel og løftere avhenge av det. Enhver reduksjon i trykk kan føre til toppen av motoren for å sulte for olje. Hvis problemet vedvarer, kan de lavere motordeler lide. Noen advarsler skiltene vil tillate bilen eieren å begynne reparasjoner før totalt motorhavari resultater.

Bruksanvisning

1 Varm opp motoren til normal driftstemperatur og slå den av. Løft panseret og finn peilepinnen. Dra pinnen og tørk den med en fille. Sett peilepinnen inn i røret til den stopper og trekk den ut. Les "hot" eller "full" mark linje. En lesning under streken eller ingen lesing på peilepinnen indikerer utilstrekkelig oljenivået. Tilsett olje som er nødvendig for å bringe det ytterste til maksimum.

2 Se på dashbordet og se om du har en oljevarsellampe som flimrer, eller forblir på ved lavt turtall eller forblir på under alle kjøre områder. Hvis du har et dashbord trykkmåler, merk lesing den psi (pounds per kvadrattomme) under tomgang og ved høy marsjfart. Se i bruksanvisningen for olje psi bilen din trenger. Svært lave målinger under alle kjøre områder, indikerer et problem med manglende oljetrykk, som kan være oljepumpe relaterte.

3 Bestem kvalitet og viskositet av olje som du har i bilen, som det er relatert til utetemperaturen. Hvis opplever lavere enn normale oljetrykket opplesninger i kaldt vær, må du endre til en lavere olje viskositet, som 5W-30, 10W eller 5W-20. Varmt vær krever høyere viskositet oljer som 20W-50, 40W eller 30W.

4 Se i reparasjonshåndbok for plasseringen av oljen senderenheten. Med en varm, kjører motor, Koble fra olje senderenheten wire og merke noen endring på dashbordet måle målinger. Hvis oljetrykket lyset var på før testen, og forblir på etter at ledningen er blitt fjernet, har det en kortslutning til jord eller et instrument måler problem. Hvis psi på en manuell måleren viser det samme, problemet ligger med kort eller instrument problem.

5 Lytt for noen klikke eller clacking kommer fra toppen av motoren. Forutsatt at motoroljenivået leser maks på peilepinnen, vil enhver slik støy indikerer lavt trykk og utilstrekkelig smøring til de øvre motor ventiler, kamaksel, hydrauliske løftere og andre komponenter. Harde slag som kommer fra den nedre delen av motoren indikere et problem med veivakselen hovedlagre eller kobler stenger. Bad lagrene vil gi lavt oljetrykk målinger.

6 Bruk et gulv jack å løfte fronten på bilen og plassere to bukker under chassiset. Hev bak og plassere to bukker under frontrammen. Plasser et avløp fat under oljefilteret. Bruk en olje filter skiftenøkkel til å vri oljefilteret av. Dump innholdet av oljefilteret i dreneringssumpen. Se for slam og rusk i oljen. Et tett oljefilter vil redusere eller helt stoppe flyten av olje til motorkomponenter. Skift oljefilter og skifte olje etter behov.

7 Slå motoren av og la den varmes opp mens du er på bukker. Bruk et stetoskop for å lytte til bunnen av bunnpannen. Enhver høyt summende lyd vil indikere slitte oljepumpe snekkegir eller rotorer. Denne støyen vil følge et svært lavt oljetrykk lesing på dashbordet, eller vise et oljevarsellampe som lyser.

8 Plasser ledelsen av en turteller til den negative (-) siden av coilen eller spiral pack. Se i brukerreparasjonshåndbok for sin plassering. Legg den andre ledningen på turtelleren til bart metall bakken på motorblokken. Med motoren på tomgang, se på turtelleren RPM lesing. Den rpm bør ikke falle under spesifikasjonene. Lavt turtall på tomgang vil ikke gi nok olje til å flyte under press. Juster tomgangsturtallet opp til produksjon anbefaling.