Slik feilsøker en Powershot A710 som ikke fokuserer

Powershot A710 er et digitalkamera med en innebygd autofokusfunksjon. Som standard er autofokus aktivert, noe som betyr at kameraet vil fokusere på motivet nærmest objektivet når du tar bilder. Hvis Powershot A710 ser ikke ut til å ønske å fokusere, er dette heller et tegn på at kameraets innstillinger har blitt endret eller du faktisk bruker kameraet på feil måte, avhengig av problemets natur.

Bruksanvisning

1 Stopp bevegelse. Hvis autofokus på Powershot A710 er aktivert, vil kameraet automatisk forsøke å fokusere på hva motivet er nærmest kameraet. Hvis du beveger deg mens kameraet prøver å fokusere, vil motivet nærmest kameraet stadig være i endring, og kameraet vil aldri være i stand til å opprettholde fokus lenge nok for deg å ta et bilde.

2 Rengjør glasset på objektivet. Hvis glasset som dekker linsen på forsiden av kameraet har blitt skitten, enten med et fingeravtrykk, støv eller andre typer smuss eller olje, dette fører til at kameraet har en vanskelig tid fokusering. Bruk en ren klut til å tørke forsiktig av linsen inntil hindringer er borte.

3 Slå av autofokus helt. Noen ganger hvis to fag er i kameraet ramme og står relativt tett sammen, vil kameraet fortsette å skifte fokus fra ett emne til et annet, aldri bestemmer seg for hvor fokus må være. Du kan løse dette ved å legge inn kameraets meny (ved å trykke på "Meny" -knappen) og velge "Off" ved siden av "Auto-fokus." Dette vil tillate deg å sette fokus manuelt.