Slik feilsøker en Panasonic DVD-opptaker

Slik feilsøker en Panasonic DVD-opptaker


Panasonic DVD-opptakere kan brukes til å fange tv-programmering eller å kopiere innhold fra en forhåndsinnspilt plate til en tom DVD. Dersom et problem skulle oppstå, kan noen standard feilsøkingstrinn være prøvd før du kobler fra Panasonic DVD-opptaker og ta det til et verksted. Mange relativt små problemer kan løses bare ved å sjekke kablene og rengjøring av utstyr.

Bruksanvisning

1 Rengjør laserlinsen i Panasonic DVD-opptaker ved å sette inn en linse rengjøring plate. Memorex, Maxell og Allsop er tre kjente produsenter av linserengjøringsprodukter. Trykk på "Play" knappen på DVD-opptakeren for å starte renseprosessen, som skal ta mindre enn fem minutter. Rengjøring av laserlinsen kan løse mange "Disc Error" meldinger på en DVD-opptaker.

2 Kontroller kabeltilkoblingene å være sikker på de gule, hvite og røde pluggene på enden av AV-kablene er godt festet til de tilsvarende inn og utgang på Panasonic DVD-opptaker. Kablene koblet til inngangskontaktene på opptakeren må festes på den andre enden til utgangene på kildeenheten, for eksempel en TV-mottaker. Likeledes må ytelses (avspilling) kontaktene på Panasonic kobles til inngangskontaktene på baksiden av en AV-mottaker eller TV.

3 Test avspilling av forskjellige plater i Panasonic DVD-opptaker for å finne ut om problemet er en bestemt plate eller opptakeren selv.

4 Sjekk tomme DVDer å være sikker på platene er i et format som er kompatibelt med Panasonic DVD-opptaker. Panasonic DVD-opptakere er kompatible med disse plateformater: DVD: DVD-Audio, DVD-Video, DVD-RAM, DVD-R, DVD-R (DL), DVD-RW, DVD + R, DVD + R (DL), og DVD + RW.

5 Trykk på "Meny" -knappen på Panasonic DVD-opptaker fjernkontrollen for å få tilgang til "Programinnstillinger", og kontroller at maskinen er satt til å ta opp fra ønsket kilde, for eksempel en kabel-TV set-top-boks eller andre programmeringssignal. Feil innstilling vil gi en tom plate samt bortkastet opptakstid.

Hint

  • Koble fra Panasonic DVD-opptakeren fra strøm når du kobler AV-kabler.