Slik feilsøker en Honda Civic Overoppheting

Slik feilsøker en Honda Civic Overoppheting


En Honda Civic kjølesystemet er et lukket system, noe som betyr at den bruker trykk for å øke kokepunktet for fluidet inne i radiatoren. Når motoren arbeider, fluidet inne i radiatoren sirkulerer gjennom motoren. De fleste overoppheting problemer med disse kjøretøyene kan spores tilbake til pakning svikt, lekkasjer eller slitte komponenter.

Bruksanvisning

1 Vri radiatorlokket ut av radiatoren etter første venter på motoren kjøle seg ned, og deretter se på radiatoren og observere væskenivået. Væskenivået bør være omtrent en tomme under toppen av radiatoren. Legg radiator væske om nødvendig.

2 Inspiser kjølesystemet etter tegn på lekkasjer. Selv en liten lekkasje vil gradvis senke fluidet inne i radiatoren og resultere i overoppheting. Inspisere de øvre og nedre radiatorslanger, sømmene som omgir vannpumpen, termostaten albue og radiatoren selv.

3 Trykkkjølesystemet med en radiator manometer og sjekk for radiator lekkasjer. Trykkmåleren festes til radiatoren i stedet for radiatorlokket. Måleren består av en pumpe og en måler. Når pumpen drives, vil luft fylle radiatoren og måleren vil vise en trykkavlesing. Pump ca 15 pounds per kvadrat-tomme av luft (psi) i radiatoren. Hvis radiatoren raskt mister trykket, inspisere kjølesystemet for lekkasjer.

4 Se etter tegn på frostvæske i veivhuset. Uttak av motorens oljepeilepinnen og observere væske på tuppen av peilepinnen. Radiator væske vises som bobler i oljen. Dersom vann er i veivhuset, bør topplokket tas av og dens pakning erstattes. Hvis problemet vedvarer, bør blokk og topplokk inspiseres for sprekker.

5 Sjekk for forbrennings lekkasjer i kjølesystemet hvis det ikke er noen tegn til radiator væske i veivhuset. Trykkkjølesystemet med radiatoren manometer til ca 15 psi, og deretter starte motoren og observere nålen på måleren. Hvis måleren nålen beveger seg uberegnelig, trekker hvert tennpluggledningen ut av sine tennplugger, en tråd om gangen, og se om nålen støtteben. Hvis nålen ikke jevn, er det bestemt sylinder lekker inn i kjølesystemet og hodet pakning må byttes ut.

6 Sjekk utgivelsen poenget med radiatorlokket med radiatoren trykkmåler. Som en sikkerhetsinnretning, vil radiatorlokket slippe ut trykket i radiatoren hvis trykket overstiger et visst beløp. Hvis lokket slipper trykket for tidlig, vil overoppheting føre. Trykkmåleren s pumpe festes til undersiden av hetten. Raskt pumpe trykk i lokket og legg merke til lesing på urskiven når lokket slipper trykket, deretter sammenligne det å lese med hetten spesifiserte rating. En radiator cap rating varierer på størrelsen av radiatoren. Som Honda ikke bruker det samme radiator i alle sine samfunnskunnskap, dets caps forskjellig. Den presse vurdering vil bli stemplet inn i hetten. Hvis lokket slipper trykket tidlig, erstatte radiatorlokket.