Slik deaktiverer antispinn

På noen måter, må man spørre seg om det Eksistensen av antispinn er en slags stilltiende innrømmelse av at maskinene blir bedre sjåfører enn menneskene de sitter fast med. Så igjen, jet piloter bruker regelmessig datastyrte fly-by-wire systemer, og dysene er awesome. Men de trenger ikke å forholde seg til fots-dyp snø, heller, hvor antispinn hjelper ikke.

"Av" Er ikke "Av"

Det pleide å være slik at trekkraft og stabilitet kontrollsystemer hadde en enkel "On / Off" -knappen - og noen av dem fortsatt gjøre. Problemet er at i dag, med mange systemer, "off" ikke alltid betyr at systemet er slått helt av. Oftere nå, systemer tillater en grad av valg når det gjelder hvor aggressiv du vil at antispinn å være, men ekstreme dekk spinner på is, snø, gjørme og tørr fortau vil plutselig trekke systemet inn i bildet.

Er det en "Off?"

Selv på kjøretøyer der "Off" -knappen er en rød sild, det er ofte en måte å deaktivere TC. Forskjellige produsenter bruker forskjellige metoder; kan du finne din i brukerhåndboken. Men det vil være noe veldig bevisst, som holder TC-knappen nede i fem sekunder, trykke den to ganger og holde den nede i tre sekunder, vri tenningsnøkkelen ut før du berører knappen, etc. På mange biler, er det så enkelt som å trykke den "TCS" knappen på dashbordet, selv om det kan virke bakover. På disse bilene, vil bindestrek "TCS" lyset kommer på når du slår av systemet.
Ellers kan det hende at antispinn-systemet har en egen sikring i boksen, som du kan dra for å deaktivere den. Vær forsiktig, skjønt - TC systemer har en tendens til å bli integrert med andre, som stabilitetskontroll og blokkeringsfrie bremser.