Slik Care for 1600 & 3200 Films

Slik Care for 1600 & 3200 Films


De raskeste kommersielle filmer laget var 1600 ISO og 3200 ISO varianter. Tradisjonelle 35 mm og 120/220 filmer vanligvis varierer mellom 100 ISO og 800 ISO, med standardene satt til 160 ISO for portretter og 400 ISO for nesten alle andre opptakssituasjoner. Bare når en fotograf trenger å ta bilder i svært dårlig lys vil hun velge en 1600 ISO eller 3200 ISO film. Grunnen flere folk ikke bruker disse vesentlig raskere filmene er at de har en tendens til å produsere mye korn i bildene. Likevel, i visse tilfeller, de kan ikke slå.

Bruksanvisning

1 Oppbevar alle 1600 ISO og 3200 ISO filmer i originalemballasjen til du er klar til å bruke itt. Disse filmene er ekstremt følsomme for lys. Du kan komme unna med å ha en 35 mm film patron lastet med 200 ISO film i en gjennomskinnelig kan film i dagslys for en stund uten vesentlige endringer i det, men dette kan ikke holde med en mye raskere film. Selv om lyset kan passere gjennom boksen filmen kommer i, papp eller papir vil dramatisk redusere lyset som treffer filmen kassetten. Selv boksen, filmen patronen --- eller i tilfellet med 120 kan papiret backing --- og filmen kan ikke beholde alt lys fra å nå frem til filmen. Så, holde noen ueksponert 1600 ISO eller 3200 ISO filmruller eller patroner i et kjølig, mørkt sted, for eksempel en mørk skap eller kjeller eller en fryser med ingen intern lys. Bare plassere patronene eller filmen ruller i bildet gadget bag dagen du vil skyte den, og prøver å begrave det dypt ned i posen til å holde så mye lys unna som mulig.

2 Last inn 1600 ISO eller 3200 ISO i så mørkt et område som mulig. Hvis du har en film endring bag, åpner filmen boksen og kan eller folie på innsiden av stelleveske med kameraet. Laste filmen inn i kameraet mens det fortsatt er i stelleveske og forsegle kameraet før du fjerner den. Hvis du ikke har en stelleveske, få deg, din film og kameraet til det mørkeste området du kan finne. Beskytt lasteprosessen fra en lyskilde med kroppen din mens du laste filmen. Vær sikker på at kameraet er helt låst lukket før du begir deg inn i lyset med det.

3 Utvikle din høyhastighets film i de riktige kjemikalier. Mens det er sant at de fleste noen svart-hvitt-film kan utvikles i noen svarte og hvite kjemikalier, fordi du bruker en bestemt bruk og spesiell film, vil du få de beste resultatene ved behandling av høyhastighets film i produsent anbefalte kjemikalier. For eksempel, siden de to eneste store filmskapere som fortsatt produserer 3200 ISO film er Kodak og Ilford, bør du velge kjemikalier basert på hva som fungerer best for de spesielle filmer. Kodak gir Kodak T-Max P3200 film, så T-Max utvikler bør være ditt valg for skikkelig vare på 3200 film laget av Kodak. Ilford anbefaler sin egen Ilfotec DD-X finkornet utvikler for sin Delta 3200 Professional film. Ta høyhastighets fargefilm til et profesjonelt fotolaboratorium i stedet til den lokale apotek eller varehus for behandling.