Sikreste mobiltelefoner

Ifølge CTIA, som refererer til seg selv som den trådløse Association, var det om lag 270 millioner trådløse abonnenter i desember 2008, og dermed sto for 87 prosent av den totale amerikanske befolkningen. Alle mobiltelefoner avgir lavt nivå stråling i form av elektromagnetiske felt (EMF), og selv om selv maksimale strålenivåer anses svært lav, er millioner av amerikanske abonnenter utsatt for disse EMFs på en jevnlig basis.

Egenskaper

Noen forskere ser på effekten av EMF ved mobilbrukere har konkludert med at det er potensielle farer forbundet med langvarig bruk. En 2008 studie utført av lege og epidemiolog Dr. Siegal Sadetzki, fra Tel Aviv University, konkluderte med at folk som bruker mobiltelefoner for lengre perioder av gangen hver dag er 50 prosent større sannsynlighet for å utvikle godartede eller ondartede svulster i sin parotidkjertelen - den primære spytt-produserende kjertel som ligger mellom kjeven og øret.

Expert Insight

Resultatene fra en landsomfattende undersøkelse gjennomført i Danmark, og publisert i Journal of the National Cancer Institute i 2001, konkluderte med at det var "ingen støtte for en sammenheng mellom bruk av disse telefonene og risiko for hjernekreft, leukemi, spyttkjertel kreft, eller andre stedsspesifikke kreftformer. " Åpenbart forskerne er ikke enige om hvorvidt elektromagnetiske felt produsert av mobiltelefoner utgjøre noen helserisiko for brukerne.

Anbefalinger

Fordi risikoen forbundet med bruk av mobiltelefon er usikre, Environmental Working Group (EWG) foreslår kjøp av enheter som vil avgir det laveste beløpet av stråling mens suiting brukerens behov. Videre innstiller gruppen bruk av hodesettene, og påpeker overlegenhet av tekstmeldinger i løpet av snakkingen; dette, fordi telefonen ikke er plassert tett til hodet. I tillegg trådløse telefoner bare avgir stråling når en bruker er å snakke eller tekstmeldinger, så lytter mer kan være en fordel.

sikreste Phones

På sin hjemmeside EWG viser for tiden Samsung Impression som telefonen som avgir det laveste beløpet av stråling. Følgende rett bak det er Motorola RAZR V8. Blant PDAer og smarttelefoner, Nokia 9300i rangert som den tryggeste, med Nokia 7710 på andreplass. Telefon stråling er kategorisert etter Specific Absorption Rate (SAR). Disse prisene er imidlertid ofte endres i henhold til mobilmaster frekvens og deler av kroppen at telefonen er plassert ved siden av.

betraktninger

Selv om juryen er fortsatt ute angående helserisiko ved mobiltelefoner, er det mye som en person kan gjøre for å minimere mulige farer. Finne en trådløs enhet som har en lav SAR er en god start. I tillegg kan eksponering for EMF reduseres ved å unngå lange samtaler, gjennom tekstmeldinger og ved å unngå samtaler når signalet er svakt, som disse enhetene sette ut mer stråling når en celle tårn er ikke i nærheten.