Short Block motorkomponenter

Short Block motorkomponenter


En kort blokk motoren er en delvis motor montering, som typisk består av de delene av sylinderblokken mellom inntaksmanifolden og bunnpannen. Kort blokk motorer har den samme grunnleggende kjerne som en lang blokk motor. Forskjellen er at en kort blokk krever modifikasjoner for å kjøre i en bil, mens lange blokk motorene er mer eller mindre klar til å gå. Kort blokk motor samlinger er vanligvis kjøpt av folk som har tenkt å tilpasse motoren til deres spesifikke behov.

Cylinder Block

Sylinderblokken, noen ganger kalt motorblokken, er den grunnleggende legeme av motoren. Den inneholder typisk sylindere og veivaksel. Alle de andre deler av motoren som fester seg til den eller rundt den. Sylinderblokken er overveiende hva du kjøper når du velger en kort blokk motor, som det gir deg en grunnleggende funksjonell form for å legge til.

veivaksel

Veivakselen er en roterende aksel som har samme lengde som motoren. Det er den delen av motoren som svinger og driver mange av de andre deler. Hvis bilens veivaksel er skadet, vil det ikke løpe, og du vil trenge en ny motor.

Veivakselen er en av de viktigste komponentene i en kort blokk motor. Det må være nøyaktig samme lengde som motoren eller det vil ikke fungere skikkelig.

Stenger og Pistons

Staver og stempler beveger seg opp og ned i sylinderen. Når motoren er startet, de tvinger kraften i den genererte eksplosjonen gjennom motoren for å slå veivakselen og gi det kraft.

Staver og stempler er dimensjonert for å passe nøyaktig i sylindrene på motoren. Noen ganger folk som driver med tung motor tilpassing vil fjerne disse fra en kort blokk motor og installere ettermarkedet stenger og stempler laget for å tåle høyere varme og trykk nivåer enn de som kommer lager i noen motor.

kamaksel

Kamakselen drives av veivakselen, som arbeider ved omtrent halvparten av hastigheten. Den slår ventilene. Når timing belte eller kjede opplever problemer, vil kamaksel ikke fungere, fordi det er hva forbinder veivaksel og kamaksel.

Noen korte blokk motorer er ment å ha en overhead cam design og inkluderer ikke kamaksel. Kun korte blokk motorer som er ment å ha en intern kamaksel og timing vil inneholde dette elementet.