Seat Belt Installasjon

Seat Belt Installasjon


Sikkerhetsbelter er en viktig form for automotive sikkerhetsutstyr. De har reddet mange liv og hindret enda flere skader siden de ble innført. Å ha en sunn og arbeider bilbelte gjør hvert kjøretøy tryggere for beboerne. Hvis du har en slitt eller skadet bilbelte, kan det ikke tilby så mye beskyttelse i tilfelle en ulykke, og bør byttes ut. Du kan spare deg kostnaden av å besøke et verksted ved å installere sikkerhetsbeltet selv.

Bruksanvisning

1 Fjern plastdeksler fra alle bilbelte bolter. Lirk kantene opp med skrutrekker og klippene skal løsne. I noen biler plast kan ha en skrue som holder den på plass. Som du løfter kanten, undersøke poenget med motstand for en skrue, og ta den ut om nødvendig.

2 Unbolt den bilbelte klipp fra innsiden av bilen. Bolten er noen ganger ganske lang, så sørg for at du har nok plass ved å skyve setet forover og bakover før du gjør. Løsne noen ledninger festet til klippet som en del av bilbelte varslingssystem, og bruke malerens tape til å holde dem på plass slik at de ikke glir ut av rekkevidde under setet.

3 Fjern beltet selv. Fjern forankringsbolten først. Dette er nær gulvet på den utvendige veggen av kupeen. Det er festet til enden av setebeltet. Skru ut bolten og fjern beltet. Igjen er bolten ganske lang, så sørg for at du flytter setet rundt for å gi deg selv plass.

4 Fjern bolten som holder skuld guide på plass. Dette er vanligvis plassert i den øverste tredjedel av døren søyle. Det er veldig lett å finne --- bare følg sikkerhetsbeltet opp fra den siste bolten du fjernet.

5 Fjerne bolten som holder strammeren på plass. Den strammer enten plassert på bunnen av døren søyle, i nærheten av der du fjernet anker bolt, eller et sted mellom skulderen guide og ankerbolten. Følg sikkerhetsbeltet fra skuld guide og det vil være lett å finne.

6 Ta den nye strammeren og sette den på samme sted du fjernet den gamle fra. Bolt det fast med den samme bolt som holdt den siste på plass. Du kan også være lurt å bytte ut bolten hvis den er slitt eller bøyd.

7 Trekk beltet forsiktig ut og erstatte skuld guiden ved å bolte den tilbake i hullet i den øverste tredjedel av døren søyle. Kontroller at bolten er fin og stram, men skulderen guiden kan fortsatt rotere. Dette er viktig for komfort.

8 Ta enden av båndet og trekke det ned mot gulvet. Bolt enden av beltet inn i gulvet ved hjelp av forankringsbolten igjen. Kontroller at bolten er stramt.

9 Flytt til den andre siden av setet. Fjern tapen fra sensoren wire og klippet sensorledningen til den nye bilbelte klipp. Bolt bilbelte klipp på plass.

10 Test beltet ved kapping og unbuckling det, trekke på den og rykker den slik at den låses for å sikre at alt fungerer før du installere plastpaneler. Prøv alt for å finne et problem --- det er bedre å finne det nå enn når du har en ulykke.

11 Bytt ut plastpaneler som dekker skruene. Du må kanskje skru dem på plass.

Hint

  • Test setebeltet så grundig som mulig før kjøring hvor som helst med den på plass.
  • Du kan noen ganger fjerne setet ved å skru den fra rammen. Dette vil gi deg mer plass. De fleste setene har fire bolter som kan nås fra under setet. Prøv det hvis du har problemer med å nå alle bilbelte bolter.
  • Forlat aldri sensorledningen frakoblet eller endre fabrikk bilbelte sensor på noen måte.
  • Bruk aldri en bil uten bilbelte installert eller med en brukket eller feil montert bilbelte.