Roller Bearing Diagnose

Roller Bearing Diagnose


Lagrene gi den fantastiske limet som holder de fleste motorer og mekanisk montasje jobber, særlig med aktiviteter som involverer høy hastighet rotasjon. Det finnes forskjellige typer av lagre som er tilgjengelige, og en av de mest vanlige forblir rullelager.

Roller Bearing Construction

For å forstå hvordan et rullelager svikter, er det best å også forstå hvordan det er konstruert. Lageret i seg selv består av et sett av valser holdes på plass av et sirkulært bur. Dette buret sitter inne i en løpering, som gir et hardt ytre kant dekker til lageret. Inne i sentrum av den sirkulære buret er den indre bane, som kobles til det samme lageret er lagt på, vanligvis en aksel av noe slag. Hele sammenstillingen er ofte innkapslet i sideveggene, men ikke alltid.

Miljøforhold skaper problemer

Rullelagre, som mange andre lagrene som brukes i industrielle innstillinger, ta en pokker for en juling. Mange ganger med start fra en inaktiv kald tilstand, må disse lagrene deretter rotere enten under ekstreme vekt trykk eller ved høy rotasjonshastighet, å utsette delene for ekstrem varme og friksjon. Et vanlig eksempel på rullelager funksjon er å gi rotasjons muligheten av en motor svinghjul. Svinghjulet start og stopp og omdreininger med en hastighet på motoren, roterende vekten av svinghjulet hele tiden for å generere elektrisitet. Over tid skaper denne aktiviteten betydelig slitasje på noen betydning. Andre faktorer som temperatur, klima, fuktighet og skitt eller grus bare legge til misbruk.

peiling Play

Et vanlig tegn på slitte rullelagre kommer i form av lager lek eller slurv i lagerfunksjonen. Ved høye hastigheter, vil lageret sette ut en betydelig mengde støy fra villfaren sliping som et resultat. Diagnosen kan bekrefte denne situasjonen ved å se etter wiggling eller løshet i den delen der lageret sitter. Dersom slurv eller stykket er overdreven husdelen vil bevege seg langt mer enn foreslåtte toleranser og lageret må da fjernes og erstattes.

noisemakers

Rullelagre som opererer i nærvær av grus, ødelagte deler eller sviktende komponenter er også kandidater for svikt. I motsetning til rotasjons lyden slippes med lagerklar, ødeleggende materiale i et rullelager gir en lyd og føler sliping. Dette, kort sagt, er det grus og lager under langsom oppløsning. Etter hvert oppstår nok skade at lageret vil jam opp og i hovedsak eksplodere under press, noe som uansett maskiner der det er installert også slutter å bevege seg.

Finne støyende lageret kan være en vanskelig sak, men. Med en forsamling eller motor som har flere kurs, kan den sviktende rullelager overføre sin sliping gjennom andre deler, maske beliggenheten. Hvis det er mulig, som på små motorer, mekanikk noen ganger bytte ut alle lagrene involvert siden det tar så mye arbeid å gjøre en bærende fix som tre i samme forsamlingen.

Peiling Race Failure

Den ytre del av lageret og indre ring tilveiebringe beskyttende overflater for lagersammenstillingen. Delene, kalt den indre og ytre løpering, kan sprekke under trykk eller slip og brenne i friksjon. Løpene er konstruert for å svikte raskere enn andre deler av lageret. Dette gjør at lageret for å ta hovedtyngden av skaden før andre motordeler gjør. Surefire tegn på rase svikt inkluderer brennmerker, flassing av materiale, pitting og noen ganger smelter.

Smør det

Lagrene leve og dø på smøring. Mens de spinner bra på egenhånd under høy varme og trykklagre vil raskt gripe opp uten fett. De fleste rullelager installasjoner krever tillegg av høytemperatur lagerfett. Selv brukte lagrene blottet for enhver skitt kan ha sine liv forlenget med bare reapplying nytt fett i dem. Denne fremgangsmåten er ofte referert til som nedpakking av lagrene. Mangel på fett og tørrhet viser tegn på slitasje på lagrene, signaliserer behovet for nærmere undersøkelse og noen ganger erstatning.