Panorama Bilde Teknikker og tips

Panorama Bilde Teknikker og tips


Panorama fotografering kan være en morsom oppgave. Panoramabilder er ofte interessant å se på grunn av mengden av informasjon som finnes i ett bilde. Du må ansette noen teknikker for å fange en så stor scene korrekt og nøyaktig. Hvis skutt dårlig, kan resultatet likevel bli en interessant, men kanskje ikke fantastisk, image.

Small Aperture

Målet med et panorama er å se en stor scene på en gang. For å sikre at alle foto elementene er i fokus, skyt med en blenderåpning på f / 9.0 eller nyere. Dette sikrer dybdeskarpheten er så stor som mulig, og vil ikke føre til uklarhet for nærmere eller lenger stedene. For best mulig resultat bør du bruke den høyeste f-stopp nummer du kan.

Infinity Focus

Hvis du fotograferer et motiv som er langt unna - en fotballbane eller mer - bruk uendelig fokus. "Infinity fokus" betyr fokusringen på objektivet bør være skrudd helt til sin "far" side. Denne innstillingen er best for fjell, hav, byer eller store slettene. Hvis scenen er nærmere imidlertid bruke autofokus på kameraet.

tripod

For panorering skudd, er absolutt nødvendig stativ. Når du beveger kameraet fra venstre til høyre eller fra bunn til topp, la litt av hver scene overlapping med den forrige. Denne ekstra informasjonen vil hjelpe deg eller datamaskinen stykke bildene sammen senere. Jo flere bilder du tar, jo lettere vil det være å gjøre dem til en.

Bildekvalitet

ISO bør justeres slik at bildet er av høy kvalitet. "ISO" er sensorens følsomhet for lys. Jo lavere ISO, blir det mer lys som kreves for å produsere et bilde, men det vil ha mindre bildestøy. Når du fotograferer utendørs i løpet av dagen, bør ISO være mellom 100 og 400 på grunn av den høye mengden lys tilgjengelig. Om natten, men du trenger en høyere ISO, som vil introdusere støy i bildet. Prøv å ikke bruke en ISO over 1600, om mulig, fordi disse innstillingene har en tendens til å resultere i merkbar støy, som vil forringe "wow" faktor av panorama.