Om Suzuki Liana

Om Suzuki Liana


Suzuki Liana var en kompakt bil produsert 2001-2007 av japanske bilprodusenten Suzuki. Den Liana ble kjent som aerio i visse markeder, inkludert Nord-Amerika.

Introduksjon

Suzuki først tilbudt Liana for salg som en 2001 modell. Det var en direkte erstatning til Suzuki Esteem sedan (vekselvis kjent som Suzuki Baleno). Den Liana ble tilbudt som en tradisjonell firedørs sedan, samt en fem-dørs kombi med en innvendig plass kjent for å være større enn de fleste kompakte biler. Den Liana holdt en front motor / front-wheel drive.

dimensjoner

Suzuki Liana var en kompakt bil. Akselavstanden var 97,6 inches og lengden på bilen var 166,5 inches i kombi-konfigurasjon, 171,3 inches som en sedan. Kombi var også 61 inches høy i motsetning til sedan er 60,4-tommers høyde. Begge versjonene av Liana var 66,5 inches bredt og inneholdt et beskjedent størrelse 13,2-liters bensintank.

Motorer og Strøm

Suzuki tilbudt Liana med en 1,3-liters inline firesylindret motor, samt en større 1,6-liters versjon. En 145-hestekrefter 2,0-liters motor var tilgjengelig i modeller som selges i Nord-Amerika som Suzuki Aerio. Alle lianer kom standard med en femtrinns manuell girkasse, med en opsjon på en fire-trinns automatisk girkasse. Velge automatgir ga også kjøperne mulighet for firehjulsdrift.

Utvikling

Suzuki overhalt Liana i 2004, og tilbyr den med en ny 1,4-liters, 89-hestekrefter diesel motor som inneholdt en turbolader og direkte innsprøytning. Den Liana kropp var også pusset for å gi den et mer moderne utseende. Denne versjonen av Liana ble et attraktivt alternativ for kunder som ønsker en rimelig bil, som det var priset betydelig under andre familieorientert kompakte biler, spesielt i det europeiske markedet.

opphør

Til tross for populariteten til Liana (spesielt firehjulsdrift versjon), begynte Suzuki å flytte den til side for å gjøre plass til nyere modeller starter i 2007. For 2007 årsmodell, Liana var bare tilgjengelig som en sedan, og SX4 Kombi kom i salg. I 2008 ble det Liana avviklet helt med ankomsten av lignende SX4 sedan.