Om Circle Track Crate Engines

Om Circle Track Crate Engines


Crate motorer har sine fordeler og ulemper, men en ting alle oval spor syklistene kan enes med: Disse masseproduserte kraftverk spare tusenvis av dollar og likevel produsere spennende racing for fans.

Teorier / Spekulasjoner

Om Circle Track Crate Engines


En av de heteste temaene i debatten i motorsport i mange år har vært inkludering av kasse eller spec motorer i racerbiler. Crate motorer er forseglet motorer som er relativt billig å kjøpe og vedlikeholde, generere samme hestekrefter som andre motorer, men er blottet for muligheten til å gjøre noen endringer. Alle konkurrenter i en divisjon må bruke dem.

Du kan gå banen i noen oval kort spor pit området rundt om i landet og høre de samme følelser uttrykt universelt: Stemmer for dyder racing med en cookie-cutter motoren er ganske mye delt 50/50.

Debatt

Om Circle Track Crate Engines


For oppstart lag, eller for syklistene med ikke-så-dype lommer, kasse motorer er en gudegave på grunn av deres økonomiske kostnader. For godt finansiert team som har ressurser til å utvikle omfattende motorprogram, men kasse motorer ta bort deres konkurransefortrinn.

Motorbyggere som er avhengige av å skape en rase motor fra grunnen se kasser som ødeleggelse av deres virksomhet. Men noen motor mekanikere har begynt å bruke dem som en inntektskilde ved å bli autoriserte tunere eller rebuilders av en veddeløpsbane eller sanksjonering kroppen.

"Gamle tidtakere" hensyn kasse racing som forurensning av det de anser for å være en purist sport, mens spec entusiaster nettstedet sin popularitet i de høyeste gradene av NASCAR, som går racerbiler som følger de samme specs.

Pro eller con, en ting er sikkert: I dagens økonomi, en full-motor pakke som kommer inn på rundt $ 10 000 er ganske fristende.

Konkurranse i forretnings

Med flere oval skitt og asfaltspor (og serien) nå inkludert kasse divisjoner har både GM og Ford utviklet imponerende spec motorprogrammer. GM har blitt nummer én i kasse kriger gjennom Chevrolet, mens Ford ønsker å lage en bulk i GMs dominans; Chrysler er fortsatt en liten aktør. Ovale kasser er vanligvis GM 350 V8 som genererer mellom 350 og 400 hestekrefter, og de er vanligvis finnes i sen-modellen divisjoner.

Ikke regne ut motorbyggere skjønt. Mange spor har startet kasse programmer ved å tillate konkurrenter å rase enten GM eller Ford kasser eller en forhold bygget motor fra en motorbygger.

Mens GM og Ford vil fortsette å være gullstandarden for alle spor eller serie motor, har mange uavhengige motorbyggere lobbyvirksomhet spor for å tillate dem å bygge sin egen sanksjonert versjon av kasser. Mange spor arrangører kan godkjenne den lokale motor bygningen bare for å holde grasrot racing industrien i live. Korte låter vanligvis har en tett sammensveiset fellesskap av motorbyggere, Produsenter og hastighet butikker som tjener lokal racing samfunnet.

kostnader

Som kostnaden av racing fortsetter å skyte i været, vil flere og flere sirkel spor begynner å gi etter kasse motorprogrammer. Med noen lag tilbringe oppover på $ 30.000 for en sen-modell-divisjon motor, kan mange dyktige konkurrenter ikke har råd til å gå inn i sporten.

Nye motorer er ikke bare dyrt, men deres vedlikehold kan være like kostbart. Alternativt, med rimelige kasser kommer billig reparasjoner. Hvis motoren har begrenset timer på det og bare trenger ringer, lager og en ventil jobb, vil kostnaden gjennomsnittlig $ 1500 til $ 3,000.00, inkludert deler. Levetiden på en kasse motor er ca to år.

Win, Win

Med kasse motorer, alle raser på lik spillefeltet. Som kasse programmer vokser, vil racing være konkurransedyktig, og det vil holde bilen teller opp og kostnadene ned.