Old School Hot Rod tips & triks

Old School Hot Rod tips & triks


Å gjøre bilene går raskere har vært oppdrag av mange entusiaster nesten like lenge som bilen har eksistert. I disse dager, noe som gjør en bil gå fort i stor grad innebærer å kjøpe prefabrikerte deler og å ha den lokale bil butikk installere dem. Det var ikke alltid sånn, men. Før masseproduksjon av deler, varme Rodders hadde svært lite til disposisjon bortsett fra sin oppfinnsomhet og vilje til å eksperimentere. Hva de flikket på i sine garasjer har siden blitt standard i raske biler.

Hjelpe Engine Pust

Hot Rodders har lenge forstått at i sin mest grunnleggende form, er litt mer enn en komplisert luftpumpe en bilmotor. Å få mer luft inn og mer luft ut betyr at det vil produsere mer strøm. For å oppnå dette, hot Rodders klippes ofte hull i lager luft boksene som holdt luftfiltrene, erstattet filtrene med tynn, mesh stoff eller gjorde unna med dem alle sammen. På eksos enden, ville de enten fjerne aksje lyddempere eller klippe ut "dumper" i eksos at de kunne dekke med en klaff for gatebruk. De mer kreative varme Rodders selv bygget bypass eksosrørene til å gå rundt eller over toppen av lyddemperen slik at de kunne beholde aksjen utseende, men likevel få maksimal effekt.

Mer og bedre Sparks

Gnisten som detonerer luften drivstoff blandingen var lett å tinker med. En større gnist betydd en raskere, jevnere eksplosjon og deretter mer makt. Hot Rodders ville bruke tennplugg verktøy for å utvide gapet på elektroden, noe som gir større gnister. I tillegg, manuelt fremme distributør cap et par grader effektivt ville avansere tenningen timing. Dette kan potensielt føre til en litt mer kraft, men fremme det for langt kan føre til redusert ytelse eller, enda verre, skade på motoren. Disse dager, midlertidige endringer er best overlatt til fagfolk med datamaskiner og diagnostisk utstyr.

Olje og Alkohol Sprays

Mange gamle skolen hot rods, for eksempel Flathead Fords, ble bygget rundt blyholdig bensin. De som gjenopprette disse gamle skolen hot rods i dag finner ut at de drar nytte av en oljesprøyte som sitter på toppen av motoren og sprayer ventilsetene med en lys tåke av olje for å hjelpe dem å kjøre med dagens moderne blyfri bensin. I tillegg, alkohol misters var, og fortsatt er, ganske populære verktøy for sprøyting en tåke av alkohol inn i luftinntaket strømmen. Dette gjorde at luftbrennstoffblandingen mer stabil og senket den totale inntak temperatur. Disse kombinerte faktorer laget for en litt raskere bil.

Old School Håndtering

Moonshiners, som var pionerene innen NASCAR og noen av de første til å seriøst hot rod biler, vil ofte endre bremsesystemene sine biler ved å stramme venstre foran bremsetrommelen og løsne den ene på høyre side av bilen. Dette vil tillate enklere fishtailing og kraft sklir av bilen når de står overfor politiet veisperringer eller blindveier. Denne typen modifisering fortsatt eksisterer i dag, men i en annen form: i drivende krets som har biler bygget rundt ideen om makt glidende og fishtailing rundt racerbaner. I dagens moderne gatebiler, men denne type modifikasjon ville være nær umulig, hva med alle de sikkerhets trekkraft og bremsekontroller innebygd i biler.