Mopar 440 Hode Torque spesifikasjoner

Chrysler produserer mange motorkomponenter, inkludert motorer, under merkenavnet Mopar, en forkortelse for "motordeler." Blant disse motorene er en som fortrenger 440 kubikk-inches, eller 7,2 liter. Denne motoren ble tilbudt mellom 1969 og 1971, der tiden det ble omtalt i slike biler som Dodge Challenger og Plymouth Road Runner. Denne 440 cc motor er også kjent som "440 Six Pack" på grunn av sine seks sylindere.

motor~~POS=TRUNC

Chrysler 440-kubikk tommer motor, også kjent som 440 Six Pack, hadde en boring på 4,32 inches, og en slaglengde på 3,75 inches. Denne 7,2-liters motor hadde åtte sylindere i en "V" formasjon. Med sin 10,1-til-1 kompresjonsforhold, kan denne motoren produserer 390 hestekrefter ved 4700 rpm og 490 fot-pounds av dreiemoment ved 3200 rpm. Det inneholdt en to-barrel forgasseren og en stor dobbel eksos.

Topplokk

Innsiden av en forbrenningsmotor er mange komponenter, inkludert topplokk, også referert til som hodet. Hodet hviler på motorblokka og sylindrene, og fungerer som en plattform for andre komponenter, inkludert ventiler, tennplugger og motorens rocker arm, og også kobles med motorens innsug og eksos manifolder. I Chrysler 440-kubikk-tommers motor, hviler topplokk toppen åtte sylindere.

Momentspesifikasjoner

For topplokket til å feste skikkelig til motorblokken, dets bolter krever 70 fot-pounds av dreiemoment. Eksosmanifolden bolter til topplokk med 30 fot-pounds av dreiemoment. Inntaket manifold og hodet delta med 40 fot-pounds av dreiemoment. Den rocker arm akselen brakett bolter krever 25 fot-pounds av dreiemoment til å feste til topplokket. Slutten bolt av ventildekselet krever 9 fot-pounds og de andre bolter av ventildekselet krever 3,33 fot-pounds av dreiemoment til å feste til topplokket.