Momentnøkkel Technique

En momentnøkkel er et viktig verktøy for alle å reparere maskiner. Momentnøkkel kan være alt fra rimelige stråle type modeller til ultra-dyre oppringning typer, men for hjemmebruk er det beste valget er en mid-range mikrometer momentnøkkel i en 3/8 eller 1/2-tommers stasjon. Denne typen varierer i pris fra mindre enn $ 50 til flere hundre dollar, med gjennomsnittlig for en god en å være omtrent $ 100 i 2009. Brukt på riktig økonomisk vil være mer nøyaktig enn den dyreste brukes feil.

Det grunnleggende

Monter en stikkontakt på torget stasjonen på nøkkelen og legg den over låsen. Vri feste i klokkens retning for å søke tiltrekningsmoment, eller slå den mot klokken for å løsne.

Bruk makt på momentnøkkelen jevnt uten jerky bevegelser. Bruk en pipe forlengelse bare når det er absolutt nødvendig, og deretter bruke kortest mulige.
Trekk til festene i mønsteret angitt av produsenten hvis denne informasjonen er tilgjengelig. Utvikler seg fra den ene bolt til den neste i en rett linje kan resultere i warping en del, så bruker en forskjøvet mønster, kanskje stramme den første, den siste, den midtre, den andre, den nest siste og så videre.

Torqueing i etapper anbefales. Hvis for eksempel, er en spesifikasjon for 90 fot pounds (FP), gjør alle festene på 45fp i den første fasen, 70fp i andre og i det siste trinnet, 90fp.

Ved hjelp av en Beam-Type Momentnøkkel

Ved hjelp av en bjelke-type momentnøkkel krever forsiktig plassering av hendene; plassere midten av grep over klinke i håndtaket. Det er tillatt å støtte kontakten slutten av toque skiftenøkkel med av hånden, men være sikker på ikke å forstyrre indikatoren nålen på noen måte. Mens søknad snu kraft til lås, se skala nøye og stoppe skiftenøkkel når ønsket moment er indikert.

Ved hjelp av en mikrometer-Type Momentnøkkel

Ved hjelp av en mikrometer-type momentnøkkel krever forhåndsinnstille ønsket antall fot pounds av dreiemoment. Skaftet av håndtaket har en skala inngravert i den like over håndtaket, mens en peker på håndtaket indikerer moment på nøkkelen. Vri håndtaket for å endre verdien.

Lås moment før bruk av skrunøkkel ved å dreie de små låseskruen på enden av håndtaket i retning med urviseren.

Når verdien er innstilt, slår en festeanordning på samme måte som med en pipenøkkel. Når den forhåndsinnstilte momentgrensen er nådd, gjør skiftenøkkel et hørbart klikk som også følte i håndtaket. Etter bruk må skrunøkkelen justeringen være støttet av til null for å sikre fortsatt nøyaktighet av verktøyet.

Denne type fastnøkkel er mer nøyaktig fordi den ikke krever øynene på skalaen, til enhver tid, heller ikke krever nøyaktig håndplassering.