Metanol som drivstoff additiv

Metanol som drivstoff additiv


Med bensin avtagende som en naturlig ressurs, forskere leter etter andre drivstoff for kommersielle kjøretøyer. En av disse drivstoffene, kalt metanol, er lagt til bensin og har både fordeler og ulemper.

Definisjon

Metanol er en type alkohol. Mens etanol (en mer populær alkoholholdige brennstoff) er avledet fra korn som mais, metanol laget av tre, kull og naturgasser.

Sikrere

Metanol brenner ved en lavere temperatur enn bensin fordi den bare består av en kjemisk (i motsetning til bensin, som er sammensatt av flere). Dette gjør en bil med både bensin og metanol tryggere under en ulykke fordi metanol vil avta brenne.

MPG og Strøm

Sammenlignet med bensin, har metanol omtrent halvparten av energien. Dette betyr ikke at den har mindre makt, men at det blir færre miles per gallon. Metanol blandet med bensin vil ha lavere MPG enn ren bensin.

M85

Nyttekjøretøy ikke kjøre på ren metanol. Modifiserte biler, såkalte fleksible drivstoff kjøretøyer (FFV), operere på en 85 prosent metanol og 15 prosent bensin blanding.

bensinstasjoner

Foreløpig kan få biler kjøre M85 og få stasjoner har blandingen. Kanskje dette vil endre seg i fremtiden, men inntil da M85 biler kan virke upraktisk.