Manuell kjøring tips

Å kjøre en bil med en manuell girkasse kan virke som en skremmende oppgave i starten, men det har også sine fordeler så langt som skiftende tannhjul og overordnet kontroll. Når du får taket på å kjøre en manuell bil vil du innse at det er ingenting å frykte, og manipulering av clutchen og gasspedalen kan nesten bli en dans. Husk å være avslappet og ikke la bilen skremme deg!

Starter med

Uten tvil en av de mest skremmende ventures til nye manuelle driverne starter. Den første gir er valgt som clutchen er deprimert og clutchen slippes som gasspedalen trykkes. Din første forsøk kan være ujevn, men det vil bli rytmisk når du begynner å føle utstyret engasjerende som du slipper clutchen og trykke ned gasspedalen samtidig. Det bør være en myk balanse i motsetning til en hard skyve av akseleratoren. Den første gir er den vanskeligste å engasjere, men på ingen måte bør kjøre en manuell girkasse bil ses på som vanskelig. Øv kjører gjennom girene i en åpen parkeringsplass eller på mindre reiste, flate veier før forutsatt vanlige kjøre rutiner. Det hjelper også å ha en erfaren manuell girkasse sjåfør i bilen for å gi råd.

bakker

Forhåpentligvis av den tiden du har fått til en bakke du har funnet ut hvordan du kan begynne å kjøre og betjene clutchen. Hills er bare vanskelig på grunn av det faktum at i sekundene før du er i gir du er i nøytral, og kan rulle ned bakken. Nødbremsen komme godt med her for nybegynneren, slik at bremsen kan frigjøres akkurat som du pop i gir. På en høyde må du være mer balansert mellom clutchen og gasspedalen når du starter opp en bakke. Når du starter en manuell girkasse bil går ned en bakke er det mye enklere fordi bilen har fart; det er her jump-starte en bil med en manuell girkasse kan være enkelt.

Parkering

Sørg for å ta hensyn til motorens turtall slik at du vet når du skal gire opp. Arbeid ikke motoren; det vil si, har overføring i for høy for en utstyr for hastigheten. Hvis du har en turteller, vanligvis vil du ønsker å bo så nær til 2000 RPM som mulig under cruising forhold. Dette kan variere litt avhengig av motorens størrelse.

En stor fordel med en bil med en manuell girkasse er parkeringsplass det. Du kan la bilen stå i gir ved å skyve clutch i som du parkere. Forlate den i gir er nesten som å sette en ekstra nødbrems på, og det er en klok ting å gjøre. Du kan ikke parkere en automatisk bil i drivverket, men du kan parkere manuell girkasse bil i første eller revers eller hva utstyr du ønsker.