LED Vs. LCD TFT

Kjøpe en ny flatskjerm-skjermen kan være en forvirrende prosess som du kommer over de ulike typer skjermteknologi, slik som LCD og LED. En LCD-skjermen er en som er laget av flytende krystaller og opplyst av et lysrør. LED-skjermer fortsatt bruke LCD-paneler, men er tent ved hjelp av LED-lys i stedet. Selv om disse skjermene er like, er det flere iboende forskjeller som skiller dem.

skjerm~~POS=TRUNC størrelser~~POS=HEADCOMP

Siden begge sett med skjermer bruker LCD-skjermer for skjermen sin, kan de bli funnet i samme størrelser. Sett kan komme i størrelser så små som 15 inches hele veien opp til 65 inches. LED har en fordel, som skjermstørrelser kan gå opp til 70 inches eller enda større.

Panel Size

Selv om begge typer skjermer egner seg til små, flatskjermer, har LED fordelen av å produsere enda tynnere skjermer. Siden LED dra nytte av en kant-lit lyssystem --- belysning skjermen fra kantene i stedet for bak --- produsenter har vært i stand til å produsere svært tynne LED-skjermer. Noen LED-skjermer er mindre enn 10 millimeter tykk.

Strømforbruk

Begge settene forbruker betydelig mindre strøm sammenlignet med plasma-skjermer, noe som gjør dem både energieffektive. Men LED-lys som brukes til lys LED-skjermer er mer effektive enn de lysrør som brukes i LCD-skjermer, noe som gjør dem bruker litt mindre strøm.

bilde~~POS=TRUNC

Bildekvaliteten kan være en subjektiv kategori når man sammenligner disse to typer skjermer. Begge produserer skarpe og klare HD-bilder med en oppløsning på opptil 1080p, noe som gjør den gjennomsnittlige seer hardt presset til å oppdage forskjellene. Men LED-paneler som gjør bruk av smarte dimmesoner har potensial til å produsere høyere kvalitet bilder som inneholder dypere svart og lysere brights på samme skjerm, noe LCD-skjermer har problemer med.

Pris

Siden LED er en nyere teknologi, vil du betale en premie for det over en tilsvarende LCD-skjerm av samme størrelse. Forskjellen i pris kan være hvor som helst fra $ 200 hele veien opp til mer enn $ 1000, avhengig av størrelsen på TV du kjøper.