Kobber Vs. Fortinnet Speaker Wire

Kobber Vs. Fortinnet Speaker Wire


Det er små forskjeller mellom kobber speaker wire og fortinnet speaker wire, og ingen av disse til slutt påvirke kvaliteten på lyden produsert. Miljø og plassering er avgjørende når man skal avgjøre hvilken type ledning for å bruke.

Kobbertråd

Kobber er et ideelt materiale for høyttalerledningen på grunn av sin ledende natur. Bart kobber ledningen er sammensatt av kobbertråd dekket av en plast foringsrør. Selv om kobbertråd er noen av de minst kost speaker wire, det gir en kvalitet resultat. En ulempe til kobber speaker wire er at det har en tendens til å ruste, og kan til slutt bryte på korrosjon punktet.

fortinnet Wire

Fortinnet høytalerledningen er wire som har hatt loddetinn brukes til det for å hindre korrosjon. Tinning har ingen innvirkning på lydkvaliteten. Fortinnet ledningen er brukt i marine anvendelser på grunn av sin motstand mot korrosjon.

lydkvalitet

Kobber og fortinnet høyttalerledningene fremstille i det vesentlige den samme grad av lydkvalitet. Det som er viktigere enn type eller materiale som benyttes, er den stereo dimensjon. Jo lengre strekning av ledningen, den nedre måleren eller tykkere ledningen skal være. Dersom høyttalere ikke vil bli plassert i umiddelbar nærhet til mottakeren, bør en lav gauge anvendes.