Kan Rubbing Alcohol brukes til å få vannet ute av mobiltelefoner?

Slippe en mobiltelefon i vannet betyr vanligvis game over for en mobil enhet. Men noen metoder for å tørke ut en våt mobiltelefon kan være i stand til å lagre enheten. En slik fremgangsmåte, ved hjelp av isopropanol for å spre vann inne i en telefon, kan ha en viss suksess. Rubbing alkohol er hydrofobe; bruke det på de indre delene av en telefon kan spre vann og fjerne andre forurensninger som kan hindre en telefon fra slått på.

Problemet

Det er en no-brainer at mobiltelefoner og vann ikke blander. Men å slippe en mobiltelefon i vann eller å få den våt kan ikke signalisere bortfallet av håndsettet. Mobiltelefoner falt i vann skal være grundig tørket ut før du prøver å bruke den. Batteriet bør umiddelbart fjernes og telefonen tørke i flere dager nær en ovn eller under en lampe. Hvis dette ikke reparere telefonen, bør du forsøke å rengjøre den med isopropanol.

Rubbing Alcohol Solution

Det er et par måter å bruke rubbing alkohol for å fikse en våt telefon. Den første er å pensle telefonens innmaten med 90 til 100 prosent isopropylalkohol. Den andre er å suge telefonen i 100 prosent isopropylalkohol. Den første metoden gir den beste muligheten for å rehabilitere en våt telefon, men krever litt mer albue fett enn den andre metoden.

prosedyrer

For å utføre den første gjenopprettingsprosedyren, åpne baksiden av telefonen ved hjelp av en liten glass-reparasjon skrutrekker. Ta ut batteriet, legg det til side med skruene og slukke telefonen i isopropylalkohol. La overflødig væske renne fra telefonen og deretter pensle innsiden komponenter med en Q-tip. La telefonen til å sitte og tørke i en dag før du kobler laderen for å se om det fungerer.

risiko

Denne reparasjonsprosessen vil oppheve telefonens garanti og bør bare brukes hvis det ikke er andre håp om å reparere telefonen. Under hele prosessen, bør du være jordet; selv når den er av, bærer telefonen statisk elektrisitet som kan sjokkere deg og ytterligere skade telefonens komponenter.