Kan jeg stoppe sending og mottak av Tekster på My Sprint telefon?

Sprint-kunder kan blokkere bruken av internett, SMS eller MMS post for hver enkelt telefon på telefonen sin plan ved å gå sin konto på nettet og endre innstillinger.

Logg deg inn på Sprint nettstedet

For å administrere din telefon plan og innstillingene, må du først logge inn på din brukerkonto (se referanser) ved å skrive inn brukernavn og passord. Du må være kontoadministrator for din telefon plan (personen som eier kontrakt med Sprint). Bare kontoeieren kan blokkere databruk på en Sprint-konto.

Gjør endringer i konto

Når du har logget deg på Mitt Sprint-konto, klikker du på "Mine innstillinger" fanen. Under seksjonen som heter "Lenker og tillatelser," klikk på linken som sier "Permissions".

Velg enhet for å administrere

En liste over telefoner på kontoen din vil vises. Klikk på hver enhet du ønsker å redigere. Du kan redigere hver telefon separat eller alle samtidig. En grønn hake indikerer en telefon du har valgt å redigere. Velg dataprogrammer, tekstmeldinger, MMS-post eller Internett-tjeneste som du ønsker å blokkere fra telefonen, og klikk på "Lagre" -knappen. Du vil da se en melding som sier "Takk! Vi har lagret endringene." Slå av telefonen og deretter slå den på igjen. De nye innstillingene vil nå gjelde for telefonen.

Bekreft endrede innstillinger

Når du har lagret endringene, vil du se en "sperret" -ikonet på bildet av telefonen som har blitt blokkert fra å bruke dataprogrammer. Bare kontoadministrator kan gjenopprette datatjenester til denne telefonen.