Kan en Blokkert Overføring Filter Årsak Slipping?

Hver automatgir har en transmisjonsfluid filter normalt bestående av filt eller et lignende materiale. Dette filteret sitter i sumpen av overførings pan og filtrerer den væske som overfører fra sumpen i girkassen. Overføring væske har mer enn bare ett formål, og en åpen strøm av overføring væske er viktig for alle operasjoner av transmisjonen. Et tett overføring filtrere resultatene i en rekke symptomer. Adresse problemet umiddelbart for å hindre for tidlig slitasje av transmisjonskomponenter.

forsinket Engagement

Alle transmisjon begynne med overføring væskepumpe. Dette elementet pumper væske fra sumpen gjennom filteret og inn i ventilhuset rettet mot forskjellige områder av overføringen. Når kjøretøyet er forskjøvet i gir, tilføres trykk til visse klørne fra senderen for å skape rotasjon fra motoren til komponentene i overføring og deretter til hjulene. Hvis det tar lengre tid enn ett sekund for overføring å skifte i gir, er det sannsynlig at filteret er tilstrekkelig hindrer strømning inn i ventillegemet, noe som krever at pumpen kan arbeide hardere og forsinke girene.

overføring Overoppheting

Overføring væske i automatgir er også ansvarlig for kjøling overføringen. I de fleste tilfeller kommer det kjøretøy som er utstyrt med en transmisjonskjøler for å hjelpe til med avkjølingen av overføringen. Hvis sendingen filteret er tett, vil mindre væske gjøre den om til overføring saken og selv til overføring kjøligere. Dersom overføring væske begynner å overopphetes, vil væsken permanent miste noen av sine friksjonsegenskaper, ofte forårsaker glidning av overførings clutcher og ekstrem slitasje. Den vanligste tegn på overføring overoppheting er lukten av brent overføring væske på overføring peilepinnen eller mens du kjører.

overføring Noise

Girolje gir smøring til interne komponenter i overføringen. Hvis det er en mangel på overføring væske ledes til nøyaktig smøres områder fra senderen, vil tannhjulene mangle smøring og vil begynne å lage støy under normal drift. Støyen vil komme i form av et hvin eller klapre og er vanligvis merkbar gjennom alle maskinen virker i overføringen. Denne støyen eller skravling er faktisk en metall-mot-metall lyd og dramatisk forårsaker slitasje på metall tannhjul, lagre og andre bevegelige deler inne i sendingen.

overføring Slipping

All overføring væske har friksjons tilsetningsstoffer som bidrar til å bedre friksjon mellom clutchplater og band inne i sendingen. Et godt eksempel på dette er i en GM 3T40 overføring. Når overføringen skifter inn i andre gear, blir fluidet rutes til en servo som slår på den mellomliggende bånd på innsiden av transmisjonen. Det mellomliggende Bandet har et friksjonsputen som griper inn inngangs trommelen og stopper innspill trommelens rotasjon; dette skaper andre gear. Dersom det ikke er nok overføring væske føres inn i servo, vil bandet ikke anvende til rett tid, forårsaker en nøytral-lignende effekt i strømmen av overføringen. Mangelen på overføring væske rundt innsiden av båndet fra et tett filter vil føre til at båndet til å gli rundt programtrommelen, noe som resulterer i en utvidet nøytral-lignende effekt, fordi det er en mangel på friksjon hjelp av tilstrekkelig væske. Det samme konseptet gjelder også å "bruke" funksjoner av klørne som engasjerer kraftflyten av overføringen; utilstrekkelig væske fra et tett filter vil føre klørne til å gli mot hverandre, hindrer skikkelig kraftflyten overføring.

riktig

Gamle overføring væske og en gammel filter vil i stor grad påvirke levetiden av overføringen. For optimal beskyttelse og ytelse, bør overføring væske og filter skiftes hver 30.000 miles. I noen automatiske transmisjoner, filteret er en permanent levetid indre filter som er plassert inne i huset og kan ikke endres uten å fjerne og rive ned overføringen. I dette tilfellet ville den beste vedlikehold fremføre en overføring spyle hver 30.000 miles.