Kan du Splice en VGA-kabel til TV?

Kan du Splice en VGA-kabel til TV?


Teknisk sett kan du ikke spleise noen kabel til en TV. Du kan bare skjøte en kabel til en annen kabel. Hvis du har en video signal kilde som har en VGA-utgang, og du ønsker å koble den til en TV som ikke gjør det, må du bruke en omformer eller adapter for å endre signalformatet.

VGA

Video Graphics Array sender fem signaler til et visningsskjermen: to signaler for vertikal og horisontal synkronisering og tre for diskret fargeinformasjon for de primære video fargene rød, blå og grønn. VGA bruker en enkelt kabel med 15-pinners kontakter. Utskillelsen av signaler gir høyest kvalitet analog video tilgjengelig med mer stabile bilder uten jitter av bruddet, og de mest levende og naturtro farger uten blødning eller ghosting. Andre analoge videoformater kombinere signalene elektronisk før du sender dem på kabler.

TV analoge innganger

TV-apparater har forskjellige formater, avhengig av modell og pris. Analoge innganger inkluderer kompositt video, som kombinerer alle signaler i en enkelt kontakt. S-video sender fargeinformasjon i ett signal, og synkronisering og intensitet informasjon på en annen. Komponentvideo sender fargeinformasjonen på tre separate kabler med synkroniseringen sluttet med grønt signal. Høyere priset eller HD-TV-apparater kan omfatte alle innspill formater sammen med VGA- og digitale formater i tillegg. Hvis apparatet har en VGA-inngang, kan du koble direkte til den. Bruk inngangsvelgeren funksjonen for å velge hvilken inngang vises på skjermen.

TV Digitale innganger

High-Definition Multimedia Interface sender digital video informasjon sammen med opptil åtte kanaler med lyd på en 19-pinners kontakt. DVI overfører digital video, men ingen lyd. Du kan ikke lage en analog tilkobling til alle digitalt format. Analoge signaler reise i bølgeformer som varierer med farge signalstyrke. Digitale signaler reise i pulser eller koder som representerer fargen signalstyrke. Digitale kretser kan ikke lese analoge signaler og analoge kretser kan ikke lese digitalt. For å endre VGA til en annen analog eller digitalt format, trenger du en elektronisk omformer.

Omdannelse

VGA omformere kan endre de fem signaler til analoge eller digitale formater, avhengig av modell og dens funksjoner. Noen analoge omformere endre VGA til kun kompositt video, men mer forseggjort versjoner endre det til S-video eller komponent. Noen endre det til alle tre formater. Digital omformere endre VGA til HDMI eller DVI. HDMI omformere har lydinnganger for å legge lydsignaler til tilkoblingen. Konverterings fungerer bare i én retning. Du kan ikke bruke en VGA-omformer for å endre andre formater til VGA.