Kan du handle i en leid bil?

Leasing en bil i stedet for å kjøpe en fornuftig i visse situasjoner. Hvis du bytter bilen i annethvert år, kan det være fornuftig å lease en bil med en to-års leietid. Men hva hvis du ønsker å handle bilen før de to årene er opp? Handel i en leid bil er ikke mye annerledes enn handel i en bil som du har kjøpt; leietid, kan imidlertid gjøre dette valget mindre ønskelig enn en bil du har kjøpt.

Nedbetaling

Når du kjøper en bil, i de fleste tilfeller betale noen penger for bilen på forhånd - forskuddsbetaling. Med leide biler, kan du sette penger ned på bilen, men mange ganger leieavtalen ikke krever det. Dette er en ekstra attraksjon av en leieavtale; men det er ikke bra hvis du ønsker å handle i bilen. Du skylder hele saldoen på bilen, og det kan ikke være verdt det du skylder på den. Du fortsatt kan være i stand til å bytte den inn, men du vil være opp ned i den nye bilen betaling.

Betingelser

Leiekontrakter variere, så før du kommer i gang sørg for at du forstår vilkårene. Mange leieavtaler tillate deg å returnere bilen og gå bort når leieavtalen er opp, men du kan skylder penger hvis du velger dette alternativet.
For eksempel, hvis det er en klausul i leieavtalen som du bare kan kjøre 10.000 miles per år, og du har leiekontrakt i to år og kjører 25.000 miles, vil du skylder kjørelengde hvis du snu bilen i og gange.
Et annet alternativ er å kjøpe bilen direkte når leieperioden er opp. Med dette alternativet, betaler du restverdien av bilen, og med mindre leieavtalen forhandler er villig til å finansiere bilen, må finne din egen finansiering.
Fortsatt et annet alternativ er å handle bilen i en annen bil da den nåværende leieperioden er opp. Med dette alternativet handel du din leide bil for en annen leide bil. Det kan bli noen endring i leieperioden, men utbetalinger kan endres, opp eller ned avhengig av verdien av den nye bilen du velger.

Se på de vilkår selskapet tilbyr før lease en bil for å sørge for at avtalen du får er riktig for deg. Hvis du bestemmer deg for å handle den leide bilen, vurdere om å kjøpe en bil eller fortsetter en leieavtale er økonomisk fornuftig for din situasjon.