Introduksjon til GPRS

Når mobiltelefoner først kom ut, det eneste de kunne gjøre var å ringe. Senere funksjoner som tekstmeldinger kom ut. Til slutt, \ en ny teknologi kom ut som tillot mobiltelefoner bedre datatilgang, slik at de kan sjekke e-post, tilgang til Internett, og med direktemeldings andre over et mobilnettverk. Denne teknologien er kjent som GPRS, og det er en av de viktigste teknologiene som brukes for mobilt internett i USA og i utlandet.

Bakgrunn

GPRS står for General Packet Radio Service. Systemet består av sending og mottak av flere biter av informasjon, kjent som pakker, fra mobiltelefonen til nettverket. I motsetning til eldre modeller og internett-teknologier som Dial-up, skiller GPRS de enkelte pakker og deler dem opp langs forskjellige linjer av en mobiltelefon nettverk, og dermed øke hastigheten på nettverket.

Hva GPRS tilbud

GPRS-teknologien har flere funksjoner som styrke mobiltelefoner i sitt nettverk. For en, er nettverkstilkobling "Always on", som betyr at det er ingen frakobling problemer som det er med dial-up og eldre telefonen selskaper. En annen funksjon GPRS tilbud er å kunne tillate Internett-tilgang til mobiltelefoner også, og tilby det på en rask hastighet.

bruk

GPRS kan brukes til flere formål. Den primære bruk er å bidra til at telefonen er koblet til mobilnettet. Flere brukervennlige alternativene inkluderer muligheten til å surfe på nettet og sjekke e-post. Telefoner med GPRS evner vanligvis kommer med programvare, for eksempel en e-postklient og nettleser, som er i stand til å bruke GPRS til å surfe på Internett.

ulemper

Selv om GPRS tilbyr en god tilkobling til Internett, er det fortsatt ikke veldig fort. Den maksimale hastigheten på en GPRS-tilkobling er fortsatt tregere da en 56K modell hastighet - Rundt 35 kilobit per sekund. I tillegg kan kostnaden for en megabyte med data være ganske ekstraordinært, og hvis du ikke er forsiktig, kan du få en ekstremt tykk regning i postkassen, med en like tror totalbeløpet.

Future teknologi

GPRS dessverre er på vei ut. Nyere, mer raskere teknologier som hdspa og WiMAX er å ta kontroll over det mobile markedet, og mobiltelefon leverandører forlater GPRS bak i favør av de raskere teknologier. I tilfelle av WiMax, kan et nettverk gjøres mye billigere og raskere enn et nettverk som bruker GPRS, og potensielt kan koste mindre i tillegg.