Instruksjoner om Skifte Dynamo Belter

Før du prøver å erstatte en dynamo belte, sørg for å ha ruting diagram og riktig erstatning beltet. Det finnes et par forskjellige typer dynamo belter som brukes i dagens motorer, og hvert sysselsetter konkrete erstatningsprosedyrer. Siden det er så mange biler som bruker ulike typer motorer, vil en reparasjon manuell for kjøretøyet være svært nyttig.

V-Belt og manuell strammer

Uansett hva slags generatorrem er på bilen din, bør du først vite at alle remmer er drevet av motoren sveiv.

De eldre stil V-beltesystem inneholdt tre eller fire belter --- noen ganger flere --- som ville koble til hverandre i par, og deretter til en bestemt rillet posisjon på kranken. Trinsene måtte løpe forskjøvet i forhold til hverandre for å gi plass til hverandre.

Mange dynamo V-belte programmer inneholdt en manuell strammer, vanligvis en justering bolt som du ville løsne for å avlaste spenningen på beltet. Manuelle strammere også vanligvis anvende et remskiven langs generatorrem som må løsnes for å slingre beltet av den løsnede skivene når nok spenning er lettet fra justeringsskruen. Når du kan få den gamle remmen, må du huske å sammenligne det med lengden på den nye, og deretter erstatte det ved å reversere prosedyren. Den reparere manuell vil fortelle deg riktig spenning for å tilpasse seg det nye beltet.

Det svingbare Dynamo

Beslag dynamo kan inneholde en V-belte eller en serpentin belte. Uavhengig av hvilken beltet anvendes langs trinsen fra generatoren, fjerning og utskifting av beltet er det samme. Du må løsne en eller flere dynamo-til-motor festeboltene (eller noen ganger en dynamo-brakett til motor tilkobling brukes), og deretter løsne justeringsskruen på dreiebrakett. Dette vil tillate deg å dreie dynamoen i en retning, og ved å gjøre det, slipper spenningen på beltet og la fjerning og utskifting.

The Serpentine Belt og automatisk strammer

Viftereim ble mye mer populært i midten til slutten av 1980-tallet. Denne single-beltesystem slanger rundt hver trinse i motoren, ansette en utbruddet justering. Når et kjøretøy har en enkelt serpentin belte system, er en automatisk beltestrammer stede. Dette strammer bruker en coil-fjær enheten automatisk skal søke riktig spenning på beltet. Det vil svinge litt i en retning --- vanligvis ved hjelp av et spesialverktøy eller skrunøkkel --- og lar deg skyve beltet av dynamoen skivene eller den mest tilgjengelige skivene. Når beltet er av en trinse, forsiktig la strammer å lene seg tilbake i sin opprinnelige posisjon, og deretter fjerne beltet fra alle de andre trinser.

Bli advart om at ikke alle viftereim og automatiske beltestrammere er lett tilgjengelige. En reparasjon håndboken vil gi deg den kunnskapen du trenger for å utføre jobben riktig. I noen programmer, andre komponenter --- som et dekk og hjul godt sprutdeksel --- må fjernes for å få tilgang til strammeren og dynamo. Noen biler som benytter viftereim krever en motor mount frakobling å fjerne og erstatte beltet. Selv om sjeldne, er det best å være forberedt før du prøver.