Informasjon om 1969 Yenko Camaro

Informasjon om 1969 Yenko Camaro


Slutten av 1960 så en eksplosjon av "muskelbiler", så oppkalt etter deres gurglende motorer og kjøttfulle stil. Chevrolet Camaro, en av GMs nøkkelspillere, tilbød kraftige motorer og imponerende kjøreegenskaper til å bli en bestselger. Mange forbrukere fortsatt var ivrige etter mer, spørre forhandlere til å steppe inn. Yenko Chevrolet, en av disse forretningene, spesielt bestilt Camaros fra fabrikken med sine egne spesifikasjoner, selge dem som "Super Yenko Camaros."

Yenko Chevrolet

Don Yenko, eieren av bilforretning Yenko Chevrolet, var en av de første til å bestille Chevrolets med så lite kjent Sentralproduksjonsordre system. Yenko valgt spesifikke alternativer for å montere biler som injiseres racing ytelse i en gate maskin. Ved å bruke COPO system fabrikken gjennomførte det meste av endringene. Ytterligere forbedringer ble deretter tilsatt til forhandleren. Med ca 200 produsert i 1969, er dette en av de sjeldneste modeller av Camaro.

Motor

I stedet for en base 230 kubikk tomme V-6, eller til og med den valgfrie oppgradert 307 kubikk tommer eller 350 kubikk tomme V-8 motor, Yenko satset på kraftige 427 kubikk tomme V-8 motor. Dette ble installert på fabrikken i henhold COPO kode 9561. Denne "L-72" motor tilbudt 425 hestekrefter. På sporet av Yenko kunne fullføre kvart mile på 13,5 sekunder på 102 mph. Som en ekstra, ble speedometers også endret til 140 mph speedometre. De fleste ble drevet av Muncie 4-trinns manuelle girkasser.

Andre oppgraderinger

Med den økte motorstørrelse og hestekrefter, Chevrolet krevde at alle COPO biler å også oppgradere sin oppbremsing. Dette gjorde servobremser og makt skive bremsene foran en standard alternativ for alle Yenko Camaros. En kraftig firekjerners radiator ble lagt for økt kjøling. Bakakselen var en posi 4.10 forhold med en 12-bolt boliger. Det også omtalt en spesialisert ring og pinion. Håndtering ble ytterligere forbedret med 13/16 tommer foran stabilisator skaft.

kosmetiske Modifikasjoner

Yenko tilbudt sin Camaros i seks forskjellige farger: (57) Fathom Green, (65) OL-gull, (71) LeMans Blå, (72) Hugger Orange, (76) Daytona gul og (79) Rally Green. Den cowl hood hadde tilpasset striping i svart eller hvit, med racing striper på panseret over en malt "syc". En unik stripe kjørte lengden på bilen med "Yenko" embedded i stripe på bakskjermen. Hjulene blinket med 15-by-7 tommers Rally hjul, og bilen ble alltid avsluttet med en hekkspoiler. En krom emblem ble plassert under standard chrome "Camaro".

Andre alternativer

Som tilsetning til standard Yenko oppgraderinger, forhandleren tilbys også en rekke ekstra alternativer for entusiast. Disse inkluderte en vinyl tak, servostyring og en tilpasset frontfanger. Interiøret kunne har spesielle "syc" pyntet seter, en spesiell instrumentering pakke, og selv en AM radio.