Ideer for en Speaker Box

Ideer for en Speaker Box


Høy kvalitet høyttalere gjør at du kan nyte favorittmusikken i ditt hjem eller kjøretøy. Alle typer høyttalere trenger en solid og stabil boks for å støtte den skjøre lydutstyr. Bygg din egen høyttalerbokser gir deg en sjanse til å eksperimentere med de resonnerende kvaliteter av ulike materialer og konstruksjonsmetoder.

materialer

Plywood og medium density fiberboard (MDF) er de to vanligste materialene som brukes for å bygge tilpassede høyttalerbokser. MDF er foretrukket på grunn av sin tetthet, noe som forhindrer uønsket resonans når høyttaleren spiller. Imidlertid har kreative høyttaler utbyggere eksperimentert med andre materialer. Papp forvrenger lyden fra høyttaleren på grunn av større resonans, i henhold til elektroingeniør Dr. Lex hjemmeside på å bygge høyttalere, men det er gratis eller billig, og arbeider for å beskytte utstyret i det minste midlertidig. En papp høyttaler boks er bedre enn ingen boks i det hele tatt.

belegg

Med mindre du bygger boksen fra et materiale som ser fin uferdig, legge noen belegg bidrar til å gjøre høyttaleren verdt visning i ditt hjem eller blander det med resten av bilens interiør. Teppe er et naturlig valg for bil høyttaler bokser og krever bare en spray lim for installasjon. MDF kan kryssfiner og papp alt skal males. Tynne ark med attraktive trepanel kjent som veneers gjøre høyttaleren ser ut som det ble bygget av eik eller kirsebær uten høye kostnader, ifølge Popular Mechanics.

Hiding høyttalere

For en hjemmekino eller stue, kan du foretrekker å skjule høyttalerbokser i stedet for å prøve å få dem til å matche rommet. Montering dem inn i vegger eller tak skjuler dem effektivt og vil ikke la en floke av ledninger kjører til stereoanlegget, sier Electronics Design Group. Stikker høyttalerboksene i et lukket underholdningssystem vil dempe lyden for mye. Hvis du trenger å sette dem i et skap, erstatte massivt tre eller glass dører med en ugjennomsiktig stoff for å hindre lyddemping.

figurer

Formen på en høyttaler boks i stor grad påvirker lyden fra enheten i den. De avrundede vegger av en kule eller oval form forvrenge lyden minst, sier DIY lyd og video, mens kuber med skarpe hjørner endre det mest. Beveling kantene på innsiden og utsiden av boksen hjelper, så vel som å bruke et rektangel form i stedet for en lik idet terning. For et morsomt eksperiment, montere en liten høyttaler kjegle i en tørket, uthulet gourd å høre forskjellen en form uten hjørner gjør.