Hvordan vite når din Dynamo er defekt

Hvordan vite når din Dynamo er defekt


Du kan teste batterier med et voltmeter eller multimeter. Avhengig av hvordan den leser med og uten last, kan du finne ut om dynamoen ikke klarer å lade batteriet når motoren er i gang, eller hvis batteriet er problemet.

Bruksanvisning

1 Kjør motoren i en halv time å lade batteriet.

2 Sett din voltmeter til DC, siden bilbatterier er kilder til likestrøm.

3 Sett måleren til "Volt" hvis du bruker et multimeter. Ellers i et amperemeter setting, kan motstanden bli for lavt og du kan alvorlig skade batteriet. Et voltmeter, på den annen side, har en høy motstand, noe som er grunnen til at man ikke vil kortslutte batteriet.

4 Slå av tenningen i bilen, og alle elektriske apparater, som radio, frontlykter og klimaanlegg. Ta ut tenningsnøkkelen for å hindre enhver krets fra å fullføre.

5 Trykk på voltmeter metall sonder til batteriet: den svarte proben til den negative (-) terminalen, den røde proben til den positive (+). Det spiller ingen rolle mye som måten du gjør det, men på denne måten får du en positiv lesing.

6 Juster voltmeter display å lese mellom 8 og 14 volt. Hvis displayet viser mellom 12,5 og 12,8 volt med overføring av, er dette et godt tegn på at batteriet blir tilstrekkelig ladet. Under 12 er ikke tilfredsstillende og foreslår en lade problem. (Under 10 er nesten død.)

7 Sett inn nøkkelen og vri på et blinklys eller varsellyset. Ikke slå på motoren. Test spenningen igjen. Batteriet skal fortsatt klarer rundt 12 volt under denne belastningen. Dette tester innvendige av batteriet, så hvis testen av dynamoen klarer du vet det er ikke batteriets innvendige som er årsaken. Batteriet skal holde seg over 9,6 volt under belastning. Hvis ikke, er løsningen for å gjenopprette den med en tre-trinns lader og Epsom salter for å reversere noen sulfate.

8 Slå på motoren. Dette er når dynamoen begynner å jobbe, konvertering bensin energi til batteri som oppbevares energi. Test spenningen i batteriet igjen. En lesning av 13 til 14 volt indikerer dynamoen fungerer. Mindre enn dette indikerer dynamoen har et problem - hvis du ikke har funnet andre problemer med batteriet opp til dette punktet. Spenning over 15.5 betyr at batteriet ikke akseptere kostnader. Dette er en feil på batteriet, ikke dynamoen.

9 Sjekk spenningen synker sammen tilkoblinger også. Spenningsforskjellen mellom dynamoen og batteriet skal være mindre enn 0,1 volt. Mer enn 0,4 volt betyr et problem som skitt, korrosjon eller en løs tilkobling. Sjekk spenningsfallet mellom batteripolene og klemmen som går på batteri terminal også. Hvis spenningsfallet er høy, kan det være lurt å rense terminalen.

Hint

  • Ikke koble klemmen fra batteriet terminalen mens tenningen er i gang. De resulterende gnister kan antenne batteri gass og forårsake blindhet.